DOLAR 32,4966
EURO 34,6381
ALTIN 2439,332
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mimar ve mühendislerin işini kolaylaştıracak akıllı kalem teknolojisi Türkiye’de

    Mimar ve mühendislerin işini kolaylaştıracak akıllı kalem teknolojisi Türkiye’de

    Hayatımıza giren pek çok aletin hızla akıllandığı günümüzde, kalem ve defterler de bu teknolojik dönüşümden nasibini aldı. Güney Koreli firma Neo Smartpen tarafından üretilen ve Türkiye’de Hokka Bilişim tarafından sunulan akıllı kalemler, ince ve şık gövdesinde devrim niteliğinde pek çok yenilik barındırıyor. Özellikle sürekli çizim yapan mimar, içmimar ve mühendisler için Neo Smartpen’in akıllı kalemleri, vazgeçilmez bir iş arkadaşı olabilir. M1 ve N2 model kalemlerin en önemli özelliklerinden birisi, akıllı defter üzerine klasik biçimde elle yapılan çizimleri, doğrudan dijital ortama aktarabilmesi. Ardından kullanıcılar, AutoCad, Sketchup, 3D Studio Max gibi programlar aracılığıyla bu çizimler üzerinde gerekli düzenlemeleri kolayca yapabiliyor. Üstelik, tek bir kalemle rengarenk çizimler de gerçekleştirilebiliyor. Normalde, özel defteri üzerine daima siyah renk yazan M1 ve N2 model akıllı kalemler ile yapılan tüm mesleki çizim ve resimler, tablet, bilgisayar ya da telefondaki sanal defter üzerinde arzu edildiği gibi renklendirilebiliyor. Sahip olduğu şaşırtıcı özellikleriyle, klasik yazı alışkanlığına yepyeni bir boyut getiren akıllı kalemler, Ehokka. com adresinde 699 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

    Neo Smartpen akıllı kalem teknolojisi, özel mikro baskılı akıllı bir defter ve NeoNotes adı verilen uygulamanın yüklü olduğu Android, İOS veya Windows 10 tabanlı, bluetooth özelliğine sahip bilgisayar, tablet ya da telefonla birlikte çalışıyor. Tükenmez kalemi andıran ürünün içinde çift çekirdek işlemci bulunuyor. Kalemin ucundaki optik okuyucu, Ncode özellikli akıllı defterin sayfalarına yazılanları eş zamanlı takip ederek, anında uygulamanın yüklü olduğu cihaza aktarıyor. Böylece tüm yazılar ve çizimler, bilgisayar, tablet veya telefondaki sanal defterin sayfalarına kaydediliyor. İstenirse sayfaya ses kaydı da eklenebiliyor. Kullanıcılar, el yazısıyla oluşturdukları metinleri, dijital yazıya dönüştürebildikleri gibi, akıllı defterlerindeki sayfaları JPEG & PNG, PDF, TEXT ve SVG formatlarında e-mail veya WhatsApp üzerinden de paylaşabiliyor. Tüm bunlara ek olarak yaklaşık 1000 sayfalık metne denk gelen 90 megabaytlık dahili hafızaya sahip kalem, cep telefonuna veya diğer başka bir cihaza bağlı olmasa da yazılanları ve çizilenleri, sonrasında sanal deftere aktarmak üzere belleğinde saklayabiliyor.

    Akıllı deftere yazılanlar Bulut’ta saklı!

    Akıllı Kalem ve defteri kullananlar, uygulamadaki sanal defterlerine aktarılan tüm notları, yazıları, çizimleri ve resimleri Evernote, OneNote, Google Drive ve Adobe Creative Cloud gibi bulut hizmetlerini kullanarak, yedekleyebiliyor, sürekli olarak güncel tutulabiliyor ve gerek duyduklarında paylaşabiliyor.  Örneğin, akıllı kalem uygulamasının yüklü olduğu telefon, tablet veya bilgisayara bulut kurulumu yapıldığında, akıllı kalem ya da defteriniz yayınızda olması bile, istenilen içeriklere her zaman ulaşmak mümkün oluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.