DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mimarlık öğrencileri TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu

    30.07.2019
    A+
    A-

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından, Baştaş Başkent Çimento A.Ş ve Konya Çimento A.Ş.’nin ana desteğiyle düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 18’incisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde açılış konuşmaları ve ardından atölye sunumlarıyla başladı.

    27 Temmuz – 5 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzenlenen Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 30 öğrenci, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde buluştu. BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun açılış konuşmaları, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Nur Çağlar, TÇMB Eğitim Müdürü Sabit Uslu, BAŞTAŞ Hazır Beton San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Mesut Altıok, Binat İletişim & Danışmanlık’tan Banu Binat, Mimar Ferhan Yalçın ve Yaz Okulu Küratörü Selda Bancı tarafından yapıldı.

    Açılışta ilk olarak söz alan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Nur Çağlar; “Burada sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde çok güçlü bir eğitim kadromuz var, bu süreçte onlarla çalışma fırsatı bulacaksınız. Bu yıl Bauhaus Okulu’nun 100. Yılını kutluyoruz. Okulumuzun da kuruluş amacı ve misyonu Bauhaus Okulu’yla paralellikler taşıyor, örtüşüyor. Üniversite ve Sanayi işbirliği Üniversitemizin önde gelen misyonlarından biri olmuştur. Ayrıca BETONART Mimarlık Yaz Okulu, ilk başladığı tarih olan 2002’den sonra ilk kez yeniden Ankara’da düzenleniyor. Burada sizlerle birlikte olmak hepimiz için çok güzel bir deneyim olacak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

    ResimToplumsal kalkınmaya destek olmak adına BETONART projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Eğitim Müdürü Sabit Uslu, “Ülke ekonomisine sağladığımız katkının yanı sıra gençlerin eğitimi ve gelişimi için de yoğun emek veriyoruz. 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz BETONART Mimarlık Yaz Okulu bunun en büyük örneği; genç mimarların profesyonel dünyaya adım atmalarına ve çimento ile tanışmalarına imkan tanıyoruz. Aynı zamanda gençlerin BETONART Mimarlık Yaz Okulu ile güçlü ve büyük bir ekosisteme giriş yapmalarını ve deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. Bu yılki buluşmamızda atölyelerimiz 10 gün boyunca “Standartlaştırma” temasında projeleriyle sahada olacaklar; ortaya çıkacak sonuçları heyecanla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

    Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nunana destekçisi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden BAŞTAŞ Hazır Beton San. ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Mesut Altıok, “Baştaş Çimento ve Konya Çimento adına hoşgeldiniz demek istiyorum. Ben bir mimar olarak mimarlığı kaynakların tasarımı, teknoloji ve sosyo ekonomik gereksinimlerin bir seremonisi olarak düşündüm. Bu seremonide en çok kullanılan kaynağın ise farklılık yaratan hayal gücü olduğuna inanıyorum. Bu projede yapacağınız mimarilerin de hayalinizdeki tasarımları anlatmanız için bir iletişim aracı olduğunu düşünüyorum.”dedi.

    Akademik danışmanlığını Nur Çağlar’ın, küratörlüğünü Selda Bancı’nın, moderatörlüklerini, Refa Emrali, Jorge Mealha, Alper Aksoy, Serkan Karaaslan, Yunus Özmerdivenli, Ramazan Avcı, Emre Şavural, Fatih Yavuz, Ozan Gürsoy, Aktan Acar, Ferdi Akarsu, Yıldıray Lise, Murat Sönmez, Aslı Özbek ve Nihat Eyce’nin yaptığı BETONART Mimarlık Yaz Okulu,  bu yıl “Standartlaştırma” teması ile düzenleniyor.

    Mimarlık Bölümü’nde 3. sınıfı bitirmiş, 4. sınıfa geçmiş öğrencileri buluşturan ve on gün sürecek olan BETONART Mimarlık Yaz Okulu,etkinliğin kapanış gününde öğrencilerin eserleriyle yapılacak sergi açılışı ve ardından sertifika töreni ile sona erecek.

    Betonart

    BETONART odağına beton malzemesini alan ve 3 ayda bir yayınlanan mimarlık ve tasarım dergisidir. Betonun nitelikli ve yenilikçi kullanım örneklerine yer verirken mimari kültür, tasarım, teknoloji ve sanat ile okurlarını buluşturur. BETONART, Türkiye’nin en “nitelikli” mimarlık yayını olma özelliğini 2004’den beri koruyor. Ocak 2012’den itibaren Binat İletişim ve Danışmanlık tarafından yayınlanmaya başlanan dergi, bu tarihten itibaren dijital iletişime de olanak vererek bir yenilenme ve değişim sürecine girdi. 32.sayıdan itibaren bir konuk editör ve onun işlediği bir tema ile yayınlanıyor. BETONART’ın okur kitlesi yapı sektörünün ve tasarım dünyasının tüm paydaşlarından oluşuyor. Betonla yapılan nitelikli tasarımların ön planda tutulduğu dergimizde, okurları iyi uygulama örnekleriyle buluştururken mimarlık kuramı, teknoloji, sanat ve tasarım gibi bu sektörün profesyonellerinin ilgi alanını 360 derece kapsayan bir içerik sunuyoruz.

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), 1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 51’i entegre, 17’si öğütme tesisi olmak üzere, toplam 68 kuruluşu temsil etmektedir. TÇMB, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş tek temsilcisidir. Türk çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÇMB aynı zamanda araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası iş birliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği gibi birçok sorumluluğu da başarıyla üstlenmiştir. Avrupa Çimento Birliği’nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÇMB, Türk çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütmektedir.

    TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, faaliyete geçtiği 2004 yılından bu yana benimsediği yenilikçi ve fark yaratan eğitim anlayışıyla hem Türkiye hem dünya en iyi üniversiteler liginin en genç üyesi olarak kendine sağlam bir yer edindi. Araştırma ve eğitimde mükemmelliği ilke edinmiş olan TOBB ETÜ, güçlü akademik kadrosu ve küresel rekabet ortamının ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmış lisans ve lisansüstü programları ile profesyonel hayatta öne çıkan, nitelikli mezunlar vermeye devam ediyor. Türkiye’de ilk kez ve yalnızca TOBB ETÜ tarafından uygulamaya konularak iş dünyası-üniversite iş birliğini somutlaştıran Ortak Eğitim Programı çerçevesinde TOBB ETÜ’lüler, yurt içi ve yurt dışında farklı firma ve kurumlarda çalışarak bir yıla yakın iş deneyimi ile mezun oluyor.

    2007 yılında kurulan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan Mimarlık Bölümü; sanat, bilim ve teknolojinin harmanlandığı programı ile 2011 yılından bu yana sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliklere sahip, yenilikçi ve deneyimli mimarlar yetiştiriyor.

    Baştaş Başkent Çimento A.Ş

    1967 tarihinde Türkiye’nin halka açık ilk anonim şirketlerinden biri olarak Baştaş Başkent Çimento A.Ş, 1984 yılında ise Baştaş Hazır Beton A.Ş. kurulmuştur. Baştaş Çimento Fabrikası Ankara-Samsun Karayolu üzerinde, Ankara ili Elmadağ ilçesi sınırları içerisinde yer almakta olup, Ankara şehir merkezine 35 km mesafededir. Baştaş Hazır Beton ise 21 adet tesisi ile İç Anadolu’ da faaliyet sürdürmektedir. Fabrikamız ve tesislerimiz, şirket politikamıza da uygun olarak kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği ve enerji yönetimi faaliyetlerini, uluslararası geçerliliği olan yönetim sistemleri kapsamında yürütmektedir. Müşteri, hissedar ve çalışanlarına artı değer katan, toplumsal sorumluluğu paralelinde güvenilirlik ve müşteri odaklı yönetimi temel ilkeleri olarak benimseyen ve faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde ilk akla gelen ve tercih edilen şirket olmak; vizyonumuz; verimli ve etkin üretim metotları ile kalite ve etik değerlerden taviz vermeksizin; çevreye, toplumsal hayata ve milli ekonomiye katkılarını arttırarak devam ettiren bir şirket olmak da misyonumuzdur.

    Konya Çimento A.Ş.

    Konya Çimento A.Ş.’nin kuruluş çalışmaları 1954 yılında 115 Konya’lı işadamının öncülüğünde başlamıştır. Konya Hazır Beton A.Ş. ise 1994 tarihinde kurulmuş olup, İç Anadolu’ da 14, Akdeniz Bölgesi’ nde 5 adet olmak üzere toplam 19 adet tesisi mevcuttur. Fabrikamız, Konya’ ya bağlı Selçuklu ilçesinde yer almaktadır. Müşteri, hissedar ve çalışanlarına artı değer katan, toplumsal sorumluluğu paralelinde güvenilirlik ve müşteri odaklı yönetimi temel ilkeleri olarak benimseyen ve faaliyet gösterdiği tüm bölgelerde ilk akla gelen ve tercih edilen şirket olmak vizyonumuz; verimli ve etkin üretim metotları ile kalite ve etik değerlerden taviz vermeksizin; çevreye, toplumsal hayata ve milli ekonomiye katkılarını arttırarak devam ettiren bir şirket olmak da misyonumuzdur.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.