DOLAR 32,3783
EURO 35,051
ALTIN 2325,815
BIST 9141,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Miniatürk’te interaktif ziyaret dönemi

    Miniatürk’te  interaktif ziyaret dönemi
    15.08.2017
    A+
    A-

    Yoğun ilgi gören Miniatürk’te ‘Mobil Eser Tanıtım Uygulaması’ başladı. İBB’nin 9 dilde hizmet veren uygulamayla eserler hakkında her türlü bilgi, görsel, 360 derece görüntü ve navigasyon bilgilerine cep telefonundan anında ulaşılabiliyor.

    İstanbul’un en gözde turistik ziyaret alanlarından Miniatürk, Antik Çağdan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Türkiye’ye iz bırakmış medeniyetlerin ve modern Türkiye’nin önemli yapılarını bir araya getiriyor. 60 bin metrekare alan üzerine kurulu alanda 150’ye yakın tarihi eser minyatürüne esere sahipliği yapan kompleks, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen teknoloji entegrasyonu ile de dikkat çekiyor.

    Ziyaretçilerin kullanımına sunulan Mobil Miniatürk Uygulaması ile kompleks içerisinde yer alan tüm eser ve yapılara dair bilgi, görsel, 360 derece görüntü ve navigasyon bilgilerine cep telefonundan ulaşılabiliyor. 3 bin yıl öncesine dek uzanan uygarlıkların bıraktığı izlerle donatılmış Miniatürk’ün mobil uygulaması, kapsamlı özellikleriyle vatandaşlar ve turistler tarafından yoğun şekilde tercih edilmeye başlandı.

    İngilizce’den Japonca’ya 9 dilde seslendirme

    Miniatürk’te sunulan rehberlik sistemi kapsamında; ziyaretçilere Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere 9 farklı dilde bilgi veriliyor. Böylece ziyaretçilerin görsel ve işitsel olarak bilgi edinmeleri sağlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.