DOLAR 32,4804
EURO 34,9352
ALTIN 2435,482
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mısır’ın buğdayı Hakan Agro’dan

    Mısır’ın buğdayı Hakan Agro’dan
    21.04.2020
    A+
    A-

    Mısır Devleti Tedarik Emtiaları Genel Kurumu’nun açtığı buğdayı ihalesi sonuçlandı. Fransız buğdayı için açılan ihalede emtia ve navlun bedelinde ton başına en iyi teklifi veren Hakan Agro 60 bin ton Fransız buğdayını tedarik etmeye hak kazandı.
    Gıda ticaretinin şampiyonlar ligindeki rakiplerle mücadele ettiklerinin altını çizen Hakan Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bahçeci, “Bakliyat, hububat, süt ürünleri ve tavuk portföyümüz ile de dünyanın 6 kıtasında faaliyet gösteriyoruz. Yıllık toplam 6 milyon ton ticaret hacmine sahibiz.” dedi.

    Hakan Bahçeci Birleşmiş Milletlere bağlı faaliyet gösteren gıda yardım kuruluşları ve Mısır, Tunus, Cezayir gibi pek çok ülkenin gıda temini konusunda çözüm ortağı olduklarını belirtti. Küresel salgından sonra ülkelerin gıda arz güvenliği için hızlı tedbirler aldığına dikkat çeken Hakan Bahçeci, gıda ve tarım sektörlerinin insanoğlu için yaşamsal öneminin uluslararası siyasal ve ekonomik platformlarda idrak edildiğini sözlerine ekledi. Hakan Agro ihalesini kazandığı 60 bin ton Fransız buğdayını Mayıs ayı başında Mısır limanlarına teslimini gerçekleştirecek.

    Türkiye’nin gıda arz güvenliği birinci önceliğimiz
    Hakan Bahçeci sözlerine şöyle devam etti: “küresel salgında anavatanımızın ihtiyaçları birinci önceliğimiz, Türkiye’nin gıda arz güvenliğini sağlamak için küresel ilişki ağımızda fırsatları değerlendirip, mümkün olan en uygun koşullarda ülkemizin temel gıda ürünlerini temin etmesine gayret ediyoruz.”

    ETİKETLER: ,
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.