DOLAR 32,5213
EURO 34,7951
ALTIN 2421,772
BIST 9709,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü ihracat odaklı büyümesini sürdürüyor

    Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü ihracat odaklı büyümesini sürdürüyor
    22.06.2018
    A+
    A-

    İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, 2018 yılının ilk beş ayında sektöre ait ihracat rakamlarını açıkladı. Birlik kapsamındaki tüm sektörlerde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,9’luk bir büyümeyle yaklaşık 2 milyar 68 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Güleç, “Özellikle, mobilya sektörünün çok hızlı bir giriş yaptığı yeni yılda 5 milyar dolar olarak belirlediğimiz hedefimize rahatlıkla ulaşabilecek durumdayız” dedi.

     İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörlerine ait ilk beş aylık ihracat verilerini açıkladı. Geçen yılın ilk beş ayında 1 milyar 784 milyon dolar olan ihracatlarını, bu yılın aynı döneminde 2 milyar 68 milyon dolar seviyesine ulaştırdıklarını belirten Güleç, tüm sektörlerde ihracat performansının artışına işaret ederken, özellikle mobilya sektörünün taşıyıcı rolünün altını çizdi.

    Güleç: Ülke bazlı önemli ihracat artışlarına imza attık

    2018’in ilk 5 ayında geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre pozitif bir ivme yakaladıklarına vurgu yapan Güleç, tüm sektörlerde katıldıkları küresel fuarlarda sağlanan ve UR-GE projeleri çerçevesinde tesis edilen ticari bağlantıların ihracat rakamlarına pozitif yansıdığını aktardı. Ülke bazlı önemli ihracat artışlarına imza attıklarının da altını çizen Ahmet Güleç,Sektörlerimiz olarak dünyanın dört bir yanında ticari varlığımızı güçlendirmeyi sürdürdük. Geleneksel olarak güçlü olduğumuz AB pazarlarının yanı sıra, özellikle Asya’da önemli artışlar gerçekleştirirken, siyasi-bölgesel gerilimler nedeniyle kapanan Rusya (%52,9), Mısır (%42,6) ve İsrail (%21,7) gibi pazarlarda da anlamlı büyüme performansları sergiledik. Diğer yandan, İspanya (%87), İtalya (%80,9), Özbekistan (%73,2), Güney Kore (%68,3), Hindistan (%66,9) ile en hızlı büyüyen pazarlarımız olurken, klasik pazarlarımız olan B. Krallık’ta (%41,6), Almanya’da (%35,3), Fransa’da (%29,1) artış sağladık. Altını çizmemiz gereken diğer büyüyen pazarlar; Romanya (%53,5), Katar (%50,6), Kuveyt (%49,5), Yunanistan (%46,6), Bulgaristan (%41,6), Azerbaycan (%23,8), Nijerya (%21,8) ve Fas (%17,9) oldu.

    Sahra altı Afrika pazarlarında Cumhurbaşkanlığı düzeyinde gerçekleştirdiğimiz girişimlerden pozitif etkilenen sektörlerin başında mobilya, kağıt ve orman ürünleri geldi. Burada da Sudan ve Gine hızla yükselen pazarlarımıza dönüştü” diyerek sözlerini sürdürdü.

    Öte yandan, kurdaki dalgalanmanın ve iç pazardaki durgunluğun üreticileri daha fazla ihracat odaklı bir yaklaşıma yönlendirdiğini aktaran İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, bu performans artışı ışığında, tüm sektörler adına yıl başında 5 milyar dolar olarak belirledikleri 2018 ihracat hedefine rahatlıkla ulaşacaklarını ekledi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.