DOLAR 32,3122
EURO 35,1427
ALTIN 2294,85
BIST 9068,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilya sektörü çeyrek altınla eleman arıyor

    Mobilya sektörü çeyrek altınla eleman arıyor
    20.11.2018
    A+
    A-

    Konkordato isteyen firma sayısı her geçen gün artarken iş dünyasından gelen tepkiler de yükseliyor. İş insanları, konkordato uygulamasını suistimal edildiğini ve bu nedenle uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtirken; mobilya sektörü temsilcileri kalifiye elemanda yaşanan ciddi açık yüzünden “Arkadaşını getir işçi yap, altın kazan” kampanyası başlattıklarını açıkladı.

    İş dünyasının önde gelen isimleri Havva Kızılırmak İletişim ajansı tarafından, ilki TÜGİK ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen “Business Weekend’’de bir araya geldi. Seramikten mobilyaya, mücevherden tekstile kadar birçok sektörden iş insanları arasındaki iletişimi artırmak ve ekonomideki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla düzenlenen buluşmaya son dönemde alınan konkordato kararları damga vurdu.

    Türkiye’nin tanınmış iş insanları, LE Meridien İstanbul Etiler’de gerçekleştirilen “Business Weekend”de bir araya geldi. Havva Kızılırmak İletişim Ajansı tarafından düzenlenen, ilki TÜGİK ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmaya TÜGİK (Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu) Genel Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’ın yanı sıra; Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan ÖzmenDoğtaş Mobilya YK Başkanı Davut DoğanZen Pırlanta YK Başkanı Emil GüzelişBirleşmiş Markalar Derneği Başkanı ve Terteks YK Başkanı Sinan ÖncelCanpark Yatırım Holding Başkanı Cem GürİHK Holding YK Başkanı İbrahim Halil KorkmazAteşsönmez Kimya YK Başkanı ve TÜGİK YK Üyesi Engin Ateşsönmez ile Aksen Hukuk Bürosu Kurucusu Av. Hüdaverdi Aksen katıldı..

    TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral: Konkordato üzerine kitap bile yazıyorlar

    Business Weekend buluşmasının ana gündem maddesi, şirketlerin iflastan korunmak için başvurduğu ve son üç aydır hız kazanan konkordato ilanları oldu. Düzenlemenin iyi niyetle çıkarıldığını ancak bazı şirketlerin aynı anlayışla yaklaşmadığını belirten TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ‘’2016’da Google’da konkordato kelimesi 66 bin kez aranmış. 2017 de 100 bin, 2018’de 370 bin kez arama yapılmış. Konkordato üzerine kitap bile yazıyorlar artık. Yeni düzenlemenin makamlar tarafından gündeme alınması sevindirici’’ diye konuştu.

    GUSAD Başkanı Erhan Özmen: Uygulama suistimal edilir oldu

    Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Erhan Özmen, konkordato uygulamasının suiistimal edildiğini ifade ederek, bu kararı alan firmalara uyarıda bulundu:

    ‘’İş insanları 1 ay sonra, 5 ay sonra, 1 yıl sonra karşısına ne çıkacağının yeteri kadar farkında değil. Ben asla böyle bir yola girmem. Üretim ve verimliliği arttırmak yerine böyle kolay bir yolu seçmek. Bu bizim biraz toplumsal zafiyetimiz. Biz hep kolay yoldan zengin olmak, kolay yoldan lükse ulaşmak, kolay yoldan, altını doldurmadan her şeyi çok keyifli yaşamak isteriz. Sen böyle bir kararla itibarını kaybediyorsun. Tüm varlığını, benliğini bırakıp çıkıyorsun. İyi niyet için kurulan bir sistem tamamen suistimal edilir hale gelmiş.’’

    Aksen Hukuk Bürosu Kurucusu Av. Hüdaverdi Aksen, Türkiye’de ticari kuralların çok iyi uygulanması ve takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

    BMD Başkanı Sinan Öncel: 25 dolara sweatshirt satıyoruz

    Business Weekend’e katılan Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı ve Terteks YK Başkanı Sinan Öncel ise ekonominin ahlaki kurallara uyan “iyi iş insanları”sayesinde ileriye tanışabildiğinin altını çizdi. Türkiye’nin son yıllardaki markalaşma başarısının gurur verici olduğunu ifade eden Öncel ‘’Kosova’ya Sırbistan’a, Marakeş’e gidiyorsunuz. Bir bakıyorsunuz LCW, Koton, Defacto gibi Türk markaları çok ciddi popüler. Oranın Damat’ı, Armani’si olmuş. Bunun hazzı parayla ölçülemez. Markalı ürün ihracatı giderek artıyor. Kilogram fiyatı normal markalara üretim yapan üreticilerle kıyaslanınca 3-4 katına çıkmış vaziyette. 5 dolara sweatshirt satmak yerine 25 dolara satıyorsunuz. Bu çok önemli birşey’ diye konuştu.

    DoğtaşMobilya YK Başkanı Davut Doğan: Arkadaşını işçi yap, altın kazan

    Sektöründe yaşanan sıkıntılara değinen Doğtaş Mobilya YK Başkanı Davut Doğan “altın”la kalifiye eleman aradıklarını açıkladı: Doğan, ‘’Mobilya sektöründe rekabet büyük. 35 bin üretici var. İşsizlik olmasına rağmen ciddi kalifiye eleman açığı yaşıyoruz.Çanakkale’de alışveriş merkezinde stand açıp kampanya yaptık,‘arkadaşını getir işçi yap altın kazan’ diye. Bu konuda sıkıntımız büyük.’’

    İHK Holding YK Başkanı İbrahim Halil Korkmaz: Türkiye’ye çok turist gelmesi önemli

    “Nitelikli turist mi, nicelikli turist mi” tartışması hatırlatan İHK Holding YK Başkanı İbrahim Halil Korkmaz ise “2019 senesinin de turizm sektörü açısından çok iyi geçmesini bekliyoruz. Rakamları daha da yukarılara taşıyabilmek için uğraşıyoruz. Öncelikle Türkiye’ye çok sayıda turistin gelmesi önemli. Ardından nitelik, nicelik tartışmasını yapabiliriz“ diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.