DOLAR 32,5002
EURO 34,5712
ALTIN 2477,275
BIST 9552,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilya sektörü her geçen yıl ihracatını artırıyor

    Mobilya sektörü her geçen yıl ihracatını artırıyor
    10.12.2017
    A+
    A-

    İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, geçen sene 12 ayda yakaladıkları ihracat rakamına bu sene 11 ayda ulaşarak 1,2 milyar dolar seviyesine yükselttiklerini söyledi.

    Yılsonu hedeflerinin ise 1,3 milyar dolar olduğunu belirten Güleç,  2018 yılsonunda bu rakamı 1,5 milyar dolara yükseltmek için çalıştıklarının altını çizdi.

     2017’nin ilk 11 ayında yoğun olarak çalışarak geçtiğimiz yılın rakamlarına bu süreçte ulaştıklarını belirten İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ihracat rakamını 1,2 milyar dolar seviyesine yükselttiklerini söyledi.

    Güleç: 2017 yılsonu hedefimiz 1,3 milyar dolar

    İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak Türkiye mobilya sektörünün yüzde 32,8’ini sırtladıklarını aktaran Güleç, 2018 yılının Eylül ayında bu rakamlara ulaşma hedefinde olduklarının altını çizdi. Yılsonu hedeflerinin ise 1,3 milyar dolar olduğunu belirten Güleç,  2018 yılsonunda bu rakamı 1,5 milyar dolara yükseltmek için çalıştıklarını aktardı. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak Türkiye mobilya sektörünün hedeflerine ulaşması için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Güleç, “Bu çalışmalarımızın neticesinde önümüzdeki 5 yıl içinde de Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ihracatçı ülkesi içinde görmek için elimizi taşın altına koyuyor, sektörümüzü tüm paydaşlarıyla büyütmek için spesifik projeleri hayata geçiriyoruz. Çünkü hedefimiz çok net; Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda sektörümüzle birlikte ülke ekonomisinin büyüdüğünü görmekdedi.

     

    “Birlik olarak gelecek yıl ihracat hedefimiz; 1,5 milyar dolar”

    Öte yandan ihracatla büyüme hedefi doğrultusunda sektörün yeni pazarlara ulaşarak ihracat gücünü artırması için küresel pazarlarda yüksek perdeden konuşulması gerektiğini inandıklarını söyleyen Güleç, bunun için dünyanın farklı noktalarındaki fuarlara Türk heyetlerini götürdüklerini belirtti. Güleç, “2018’in ilk dört ayında gerçekleşecek olan Çin Uluslararası Mobilya Fuarı CIFF, Amerika’da gerçekleştirilen Highpoint 2018 Sonbahar Mobilya Fuarı, Almanya düzenlenen MOW Fuarı ve Türkiye’nin en önemli fuarlarından Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı için yaptığımız çalışmalar sonucunda 2018’in ilk 9 ayında ihracat rakamımızı 1,2 milyar dolar seviyesine yükseltmeyi hedefliyoruz. Ve bu güçle de yılı 1,5 milyar dolarla kapatmak için çalışmalarımıza şimdiden başladık.”

    Ayrıca birlik olarak mobilya sektöründe hedef ve fırsat pazarlarını daha sistematik olarak belirlemeye yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Biz ihracat hedefimize ulaşmak üzere uygun stratejileri üretmek; üretim odaklı olmaktan çok pazar odaklı olmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ve bugün geldiğimiz noktada ihracatçılarımız ‘Bölgesel’ oyuncudan ‘Küresel’ oyuncu olma yolunda evrildi ve dünyada 200’den fazla gümrük bölgesine ihracat yapmaya başladı. Biz bu hedeflere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Çünkü bakış açımızı değiştiren ‘Zihinsel bir Devrim’e ve ‘Ezber bozan’ stratejiyi benimsedik. Biz sektörümüzün gücünü biliyor, ona göre kendimize hedef belirliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın söylediği gibi ülke ekonomisine katkı sağlayacak tüm parametrelerde olmaya çalışıyor, dünyanın farklı lokasyonlarındaki iş insanlarıyla el sıkışıyoruz. Sektörümüzün geleceği için var gücümüzle çalıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.