DOLAR 32,4904
EURO 34,5956
ALTIN 2499,949
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilyada KDV indirimi sektörü canlandıracak

    Mobilyada KDV indirimi sektörü canlandıracak
    03.01.2020
    A+
    A-

    Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mobilyadaki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldüğünü açıkladı. Alınan bu kararın mobilya sektörü için heyecanlandıran ve umutlandıran bir gelişme olduğunu söyleyen Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, mobilyada yapılan KDV indirimlerinin sektör için çok güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Gökmen, mobilya sektörünün Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olduğunu ve  KDV indirimin sektörün yurt içi hedeflerine ulaşmasında önemli bir parametre olduğunu belirtti.

     Mobilya ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV, geçen yılın haziran ayında tekrardan yüzde 18’e çıkarılmıştı. 6 aylık aradan sonra mobilyada uygulanan KDV tekrar yüzde 8’e çekildi. Konu özelinde açıklamada bulunan Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, yapılan indirimden çok memnun olduklarını, indirimin hem üreticiye hem de tüketiciye doğrudan etki edeceğini belirtti.

    “Yeni yıl ile beraber yapılan indirim bizi sektörün geleceği için umutlandırdı”

    Direk satışlara etki sağladığı için iç pazarı güçlendirmede en büyük payın KDV indirimi olduğunu söyleyen Gökmen, bu durumun sektörde kayıt dışılığı azalttığından dolayı hem ülkemiz adına hem de sektör adına çok büyük bir avantaj olduğunu söyledi. KDV indiriminin yüzde 8’e düşmesinin sektör oyuncuları için çok büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Gökmen, “Geçtiğimiz sene haziran ayında KDV indiriminin kalkmasıyla ürünlerimizde yüzde 10 gibi bir fiyat artışı yaşadık. Yeni yıl ile beraber bu indirim müjdesini duymamız bizi sektörün geleceği için umutlandırdı. KDV indirimlerinin tüketici kanalında insanların alım kararına hemen etki ettiğini düşünüyoruz. Yapılan bu indirimin bizim için çok güzel bir haber olduğunu belirtmek isteriz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.