DOLAR 32,3015
EURO 35,0495
ALTIN 2282,849
BIST 8983,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilyada konforun tanımı değişiyor

    Mobilyada konforun tanımı değişiyor
    08.01.2018
    A+
    A-

    Farklılaşan ihtiyaçlar ve yeni trendler doğrultusunda tüketicilerin mobilya tercihleri de sıklıkla değişiyor. 2018 yılında, yorucu, katmanlı ve geometrik desenler etkisini kaybederek yerini malzemenin saf haline bırakacak. Türkiye mobilya sektörünün nabzını tutan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Öztaşkın, 2018 yılının mobilya trendlerini açıkladı.

    Lüks ve sade detaylar çekiciliği artırıyor

    Türkiye mobilya sektörüne yepyeni bir tasarım algısı kazandırmayı amaçlayan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Öztaşkın, malzemelerin çeşitliliğinin sınırsız bir tasarım alanı sunduğunu söylüyor. Öztaşkın “Detay tasarımları renk ve yeni yüzeylerle birlikte ürünlere sade ve mütevazı bir zenginliği getiriyor. Lüks ve sade detay eklentileri ürünlerdeki çekiciliği artırıyor. Zanaatkar yaklaşımın bu yıl yükselen bir trend olmaya devam edeceğini düşünüyoruz” dedi. Deri, metal ve mermer gibi malzemelerin hemen hemen tüm koleksiyonlarda görüleceğini söyleyen Öztaşkın, koltuklarda ahşap ayakların haricinde metal ince ve yüksek ayakların kullanılarak mekanlarda genişlik ve ferahlık hissinin artırılacağını belirtti.

    Konforun tanımı değişiyor

    Mobilya tercihlerinde yaşanan değişim sürecini; “Eskiden bildiğimiz konfor tanımı bir kanepenin rahatlığı ve ergonomisiydi. Şimdi ise malzeme, biçim, renk gibi kriterler de konforun önemli bir duyusal parçası olmaya başlıyor.” diyerek anlatan Öztaşkın; 2018 yılında pamuklu kumaşların, ipeksi kadifelerin, keçe ve yün gibi detayların tercih edileceğini belirtiyor. “Derin ve ara tonların tercih edileceği renk skalasında bir rengin 4-5 tonunu bir kanepenin üstünde göreceğiz. Keçe ve yün gibi detayların öne çıkışı sadelik arayışının bir parçası olarak karşımıza çıkacak. Yine 2018 yılında koltuk gruplarında alışılmış chesterfield kanepelerin daha modern ve sadeleştirilmiş versiyonlarla yer değiştirdiğini göreceğiz. Kapitone detaylar, koltukların sırtlarının haricinde kolçaklar ve dış gövdelerde de sıklıkla kullanılacak. Koltuklarla berjerlerde birbirinden tamamen farklı kumaş uygulamaları öne çıkacak. Koltuk gruplarının üzerinde kullanılan düz kumaşlar, desenli ve farklı kırlent kumaş yüzeyleriyle kombinlenecek.”

    Fonksiyonellik artıyor

    Konut sektöründe yaşanan değişiklikler sonucu küçülen metrekareler, mobilya tercihlerinde belirleyici rol oynuyor. Konuyla ilgili görüş bildiren Öztaşkın; “Yaşam alanlarının küçülmesi, tüketicilerin mobilyadan bekledikleri fonksiyonelliği artırıyor. Kullanıcılar bir koltuğu artık yalnızca oturmak için değil misafirlerini ağırlayabilecekleri bir yatak olarak da kullanmak istiyor. Bu beklentiler doğrultusunda üretilen yataklı ve mekanizmalı koltuklar, ufak evlerde farklı kullanım kolaylıkları sağlıyor. 2018 yılında, alışılmış 3+2+1 koltuk takımları, 3+2+ berjer veya 3+3+ berjer olarak karşımıza çıkacak.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.