DOLAR 32,573
EURO 35,0262
ALTIN 2435,61
BIST 9770,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilyalar ve aydınlatma Häfele Connect ile ‘akıllanıyor’

    Mobilyalar ve aydınlatma  Häfele Connect ile ‘akıllanıyor’
    04.05.2018
    A+
    A-

    Yenilikçi bakış açısıyla yaşam alanlarına işlevsel çözümler sunan Häfele Türkiye; Yapı Fuarı’nda yeni bütünsel mekan konseptlerinin yanısıra mobilya, aydınlatma ve ses sistemlerini akıllı cihazlarla yöneten yeni ürünü Häfele Connect’in lansmanını gerçekleştirecek.

     Tüm yaşam alanları için önerdiği yenilikçi ürünler ve sistematik çözümlerle sektör öncüsü olan Häfele, her yıl olduğu gibi bu yıl da iş ortaklarına ilham vermek amacıyla yarattığı yeni mekan konseptleri ve yeni ürünleriyle Yapı Fuarı’ndaki yerini alacak. Çalışmalarına “Geleceği düşünüyoruz” mottosuyla yön veren firma, yeni ürünü olan mobilya donanımları, mobilya aydınlatma ve ses sistemlerini akıllı cihazlarla yöneten Häfele Connect’in lansmanını da fuarda gerçekleştirecek.

    8 – 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde düzenlenecek olan Yapı Fuarı’nda, yenilikçi bir bakış açısıyla ortaya çıkan Häfele Connect’in çözümleriyle birlikte, mekanları tek bir işleve hizmet etmekten çıkartıp daha fazla ihtiyacı çözebilen yaşam alanlarına dönüştüren donanımlar, hayata sürpriz ve konfor katan çözümler ve daha fazlası Häfele standında yer alacak.

     

     Teknolojinin geldiği son nokta; Häfele Connect

    Akıllı mobilyalar artık geleceğe dair bir hayal olmaktan çıkıyor; Häfele Connect BLE kutusu ve uygulaması sayesinde artık hayatımıza giriyor. Häfele Türkiye’nin uygulamaya geçirmeye hazırladığı Häfele Connect, bugün için akıllı mobilyaları kontrol eden, ileride ise evleri de akıllı mekanlar haline getirecek bütünleşik bir sistem içeriyor.

    Teknoloji dehası olarak görülen Häfele Connect ile mutfak ve yaşam alanında bulunan tüm elektrikli mobilya donanımları, mobilya aydınlatma ve ses sistemleri akıllı telefon ve tabletler ile mekan atmosferine göre kontrol edilebilir hale geliyor.

     

    Häfele Connect, elektrikli kalkar kapaklar, kayar mobilya kapakları ve TV lift ünitesinde ekrana dokunarak açılıp kapanabilme olanak sağladığı gibi mobilya aydınlatmasında ihtiyaca ve istenilen duyguya göre farklı seçenekler oluşturulup bu seçenekler arasında tek dokunuşla geçiş yapılabilmeyi mümkün kılıyor. Sistemin bir sonraki adımı ise, akıllı mobilyaları akıllı evlere, tüm bina teknolojisi ekipmanı ile bağlamak.

     

    Teknoloji üssü: Vogia

    Artan nüfus ve büyüyen şehirlerle birlikte teknoloji ile daha bütünleşik yaşam alanları kurgulanıyor. Tam bu noktada karşımıza hayatında sınırlara yer olmayanlar için tasarlanan Vogia çıkıyor. Mutfakla günlük yaşamın bir arada kurgulandığı Vogia, elektrikle çalışan mekanizmaları ve Häfele Connect ile çalışan akıllı mobilyalarıyla adeta bir teknoloji üssü olarak görülüyor.

    Vogia, önce kocaman bir tezgah, kaydıktan sonra altından çıkan monoblok bir ocak ve eviye ünitesi; köşeden bir tuşla yükselen asansörlü raf sistemi sunuyor. Ayrıca yüzeylerindeki pudra pembesi ve diğer trend renkleriyle zarafetinden de taviz vermiyor.

    Mobilyaları dönüştüren teknoloji: Piksel

     ‘Düzenli bir hayat gri ve tekdüzedir’ tabusu kırılıyor. Küçük metrekarelere renkli ve sürprizli hayatlar sığdıran Piksel, Häfele’nin mekâna düzen getiren işlevsel konseptlerinden.

    Sürprizlerin iç içe geçtiği Piksel, renklerin illüzyonunu sunuyor. Dönüşebilen mobilyalarla fark yaratan Piksel ile, koltuk yatağa, TV ünitesi çalışma masasına, giyinme alanına geçmek için kullanılan ve duvar içine kayabilen kapı ise aynı zamanda bir kütüphaneye dönüşüyor. Dışarıdan rengarenk görünen bir mobilya yüzeyi açıldığında içinden mutfak çıkıyor. Bir sanat eserine benzeyen renkli cam panel ise aslında banyoya açılan bir cam kapı… Renk kullanımı yalnızca yüzeylerde değil; turuncu klozet ve lavabo, pembe ve mavi diğer eşyalarla bir arada olabiliyor.

    Mutfakta altın ışıltıları: Babil

     Gelecekten ilham alan teknolojik ürünler ve klasik çağrışımlar yüklü altın görünümleri bir araya getiren Babil, evlere her metrekareyi değerlendiren, yenilikçi ve farklı çözümler getiriyor. Mutfaklarda pratik ve şık düzenleme sistemleri ile az alana dünyayı sığdıran kiler sistemleri hayatı kolaylaştırıyor. Sürgülü kilerler bu sistemlerin en sevilenleri arasında yer alıyor. Yavaşlatma mekanizmaları, kaydırmaz tabanları, ayarlanabilen yükseklikleri ve tam açılımlı ray sistemleri ile hem alandan kazandıran hem de hayatı kolaylaştıran bu depolama sistemlerini bir arada sunuyor.

    Sektörün yeni trendi olan antrasit renkleri parlak pirinç aksesuarlarıyla buluşturan Babil, altın rengi ışıltıları, stil uyumuyla beyaz ve antrasit kapakları zenginleştiriyor; görsel bir denge yaratıyor. Babil ile, köşeler en verimli şekilde değerlendiriliyor. Depolama alanları hem şık hem işlevsel hale geliyor. Ayrıca evde elektrikli süpürgeden ütüye, temizlik malzemelerinden kirli çamaşırlara kadar tüm eşyalar kendine ait bir yer buluyor.

     

     

    Mimari çözümler de sergilenecek

    Häfele, mekan konseptlerinin yanı sıra mimari projelere özel yenilikçi çözümler, renk ve stil sistematiği içinde sunulan özel tasarım kapı kolları ve kulplar ile özel kapı çözümleri gibi birçok yeni ürün ve çözümü de sergileyecek.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.