DOLAR 32,3506
EURO 35,1155
ALTIN 2301,681
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilyanın ömrünü uzatacak püf noktaları

    Mobilyanın ömrünü uzatacak püf noktaları
    25.10.2017
    A+
    A-

    Uyum, ahenk ve estetiği yakalayıp hayallerdeki evi yaratmak için satın alınan mobilyalar çoğu zaman pahalı bir yatırım. Sık sık yapılacak dekorasyon değişikliği maddi olarak zor olacağı için her sene mobilya değiştirmek mümkün olmuyor. Akıllı mobilya markası Buka Sofa’nın Tasarım ve Proje Müdürü Hans Jörg Stöger, istenildiği zaman evin havasını değiştirmek ve mobilyayı uzun süre kullanmak için değiştirilebilir kılıf seçeneği olan mobilyaların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

    500 farklı kılıf ve renk seçenekleri ile dekorasyonda sabit renge son verip mobilya sektörüne yeni bir soluk getiren Buka Sofa’nın Tasarım ve Proje Müdürü Hans Jörg Stöger, mobilyalarımızın uzun süre kullanılması için satın alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor.

     Mobilya seçimini yaparken kaliteden ödün vermeyin

    Hans Jörg Stöger kendi kimliklerimizi yansıtan mobilya tercihlerimizi yaparken estetik unsurlar kadar malzeme kalitesinin de önemli olduğunu belirtiyor. Modaya uygun kalitesiz ürünler yerine en azından ana parçalarda kaliteli tercihler yapılması gerektiğini söyleyen Stöger; özellikle koltuk ve kanepelerde iskeletin ve kullanılan süngerin kalitesi üzerine vurgu yapıyor.

    Hans Jörg Stöger “Buka Sofa olarak oturma minderlerinde uluslararası standartlarda en yüksek kalite olarak kabul edilen HR Density süngerini kullanıyor, sırt yastığının konforunu değiştirmek isteyenler için boncuk elyaf dolgusu ya da sünger alternatifleri sunuyoruz. Tasarımlarımızda kullandığımız ahşapların uzun ömürlü ve kaliteli olmasına dikkat ediyoruz. Buka ürünlerimizi tercih eden kişilerin mutlu bir şekilde ürünleri uzun ömürlü kullanmaları bizim için önemli. Müşterilerimizin 20 sene sonrasında bile ürünlerimizi çocuklarına, hatta torunlarına bile bırakabilmelerini arzu ediyoruz” dedi.

     

    Kanepe ve koltuk satın alırken mutlaka hangi süngerin kullanıldığının sorulması gerektiğini söyleyen Hans Jörg Stöger; “Satın almaya karar verdiniz koltuk/kanepenin sırt kısmında elinizi gezdirdiğinizde sağlam bir iskelet hissetmeniz gerekir. İçi boş gibi hissediyorsanız kalitesiz malzemeden yapılmış demektir, almadan önce bir kez daha düşünün” diyor.

    Değişebilen kılıf sistemi ile daha uzun süreli kullanım

    Evler için bir tarz belirlendikten sonra satın alınan mobilyalar, yıllarca ilk alındıkları halleri ile aynı şekilde kullanılıyor. Bu durum özellikle koltuk ve kanepelerin kılıflarının yıpranmasına, eskimesine ve sonuç olarak dekorasyonun yenilenmesine neden oluyor. Kullanıcılarına sıkıldıkları zaman yeni kılıflar alarak tarzlarını yenileme şansı sunan Buka Sofa’nın Tasarım ve Proje Müdürü Hans Jörg Stöger, değişebilen kılıf sistemine sahip koltuk/kanepelerin seçimi ile mobilyaların ömrünün uzatılabileceğini söylüyor. Hans Jörg Stöger “Kılıfı değişebilen kanepe ve koltuk tercih ederseniz kolayca çıkarıp dönüşümlü olarak farklı kılıflarla kullanabilir, kolayca yıkayabilir, aynı mobilyayı farklı tarzlarda daha uzun süreli kullanabilirsiniz” diyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.