DOLAR 32,5072
EURO 34,8488
ALTIN 2478,427
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Moda aramaları yaz aylarında yüzde 23 artıyor

    11.07.2019
    A+
    A-

    Mobil kanalı tercih eden tüketicilerin yüzde 23 artmasıyla e-ticarette giyim, ayakkabı ve aksesuar gibi kategorilerde yaz aylarında görülen yavaşlama azalıyor

    Türkiye’nin en çok ziyaret edilen moda arama motoru GLAMI.com.tr, yaz aylarında mobil aramaların yüzde 23 artarak, bu dönemde azalma seyrine giren e-ticaret hacmine destek olduğunu açıkladı. TÜSİAD’ın 2019 e-ticaret raporuna göre, özellikle online perakende alanında pek çok lider e-ticaret platformu için tüketici ziyaretlerinin yüzde 70’ten fazlası mobil kanallar üzerinden gelirken, cironun da yüzde 60’tan fazlasını yine mobil kanallar oluşturuyor.

    Yaz döneminde toplam e-ticaret hareketliliğinin düştüğünü belirten GLAMI Türkiye İletişim Müdürü Melike Huska, “Mobil üzerinden gerçekleşen aramalar ve satın almalar e-ticaretin bu dönemdeki sürükleyicisi oluyor. 2018 yılı sonunda tüm dünyada mobil alışverişlerin yüzde 55 pay ile masaüstünü geride bırakması bunu gösteriyor. Özellikle Türkiye’deki 18-34 yaş grubu, önceki nesillere kıyasla daha fazla mobil cihaz ile e-ticaret aramalarını gerçekleştiriyor. Bu yaş grubunun özellikle alışveriş sitelerine göz atma ve online olarak ürün satın alma işlemlerinde akıllı telefonları, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardan daha fazla kullanması dikkat çekiyor” dedi. Huska’nın verdiği bilgilere göre, yaz aylarında mobil moda aramaları artarken, özellikle giyim kategorisinde mobil cihazlar üzerinden gerçekleşen satın almaya dönüşüm oranları yüzde 50’nin üzerine çıkıyor.

    Bir yıl da e-ticarete 60 milyon liradan fazla katkı

    Salesforce araştırmasına göre, tüketicilerin yüzde 75’i her ay muhakkak arama yapıyor ve yeni ürün ve markaları keşfetmeyi hedefliyor. Ayrıca tüketicilerin yüzde 69’u bir siteyi ziyaret ettiğinde mutlaka yeni bir ürün görmek istiyor.

    GLAMI, alışveriş sitelerinin tekliflerini tek bir platformda toplayıp kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde alışveriş yapma imkanı sağlıyor. Yapay zeka temelli teknoloji sayesinde giyim, ayakkabı ve aksesuar kategorilerinde kullanıcıların beğenebileceği kişiselleştirilmiş ürünleri göstererek önerilerde bulunuyor. Ayrıca benzer ya da aynı ürünler için fiyat karşılaştırma olanağı sunuluyor.

     

     

    Moda aramaları yaz aylarında yüzde 23 artıyor ile ilgili görsel sonucu

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.