DOLAR 32,5697
EURO 34,7166
ALTIN 2418,174
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Moda ve teknoloji sanatla buluştu

    04.10.2017
    A+
    A-

    Sanatla teknolojinin iç içe geçtiği televizyon Samsung The Frame’in Türkiye lansmanı ikonik Fransız Galeries Lafayette’te yapılan bir davetle tanıtıldı.

    Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim ve Demsa Group YKB Vekili Demet Sabancı Çetindoğan ev sahipliğinde gerçekleşen davete tasarım, cemiyet ve iş dünyasından Arzu Sabancı, Işıl Reçber, Neslihan Sabancı, Feryal Gülman, Zafer Kozanoğlu, Sema Basa, Heves Ekinci, Cansen Yeni, Ece Vahapoğlu, Ekrem Cevheroğlu, Murat Ektiren, Meltem Demir, Sibel Kerimoğlu, Zeynep Germen gibi isimler yoğun ilgi gösterdi.

    Estetik tasarımıyla öne çıkan ve kapatıldığında sanat moduna geçip bir tablo gibi görünen The Frame sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

    Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Galeries Lafayette ile gerçekleştirdikleri proje birlikteliğinden duydukları memnuniyeti ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti; “Samsung olarak ‘Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla’ vizyonumuz doğrultusunda çalışıyor, en son teknolojileri en yenilikçi şekilde kullanıcılarımıza sunabilmeyi çalışmalarımızın önemli bir parçası olarak görüyoruz. Bugün Galeries Lafayette ile birlikte kullanıcılarımıza ilham vereceğimize inandığımız yeni bir iş birliğini duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugünden itibaren 1 ay boyunca televizyona sanatsal bakış kazandırdığımız The Frame ürünümüz Galeries Lafayette’in vitrinini süsleyecek” dedi.

    Günümüzde teknoloji ve sanatın ilk kez bu kadar iç içe geçtiğini, gündelik hayatımızın teknoloji, tasarım ve sanatla zenginleştiğine şahit olduklarını ileten Demsa Group YKB Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, “Bu düşüncelerle, bugün, dünyanın teknoloji devlerinden Samsung ve ikonların yaratıcısı, Parisienne şıklığı ve zarafetinin temsilcisi Galeries Lafayette’in işbirliği ile sunulan Frame Tv’nin tanıtımında bulunmaktan büyük heyecan duyuyorum. Demsa Group olarak dünyanın asırlık moda ikonu Galeries Lafayette’i de aynı anlayışla Türkiye ile tanıştırdık ve ülkemize 200’ün üzerinde yeni marka kazandırdık.124 yıllık geçmişiyle dünyada birçok ilke imza atan Galeries Lafayette’in Türkiye ile buluşmasından ve Demsa Group olarak bu buluşmaya katkıda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.” diye belirtti.

    Türkiye’nin yeni moda destinasyonu mottosuyla yola çıkan Galeries Lafayette’e şık ve zarif tasarımlarıyla The Frame’in çok yakıştığını ifade eden, Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Gürsoy; “Günümüzde tasarım kavramı yaşam tarzı, zevkler ve tutkularla tanımlanıyor. Yaşam alanları içerisinde kullanılan teknolojinin oldukça kişisel bir unsur olduğunu biliyoruz. The Frame, iç dekorasyona mükemmel uyum sağlayarak tüketicilerin mekânlarına ve hayatlarına güzellik katmayı hedefliyor” dedi.

    Açıkken televizyon, kapatıldığında sanat eseri

    Sanatsal bir tasarıma sahip olan ve Türkçe’de çerçeve anlamına gelen The Frame, 55 ve 65 inç ekran ölçüleriyle sunuluyor. The Frame’de, ekranı yağlı boya tablolardan kişisel fotoğraf kitaplığına kadar geniş yelpazede seçkin sanat eserleri gösteren bir çerçeveye dönüştüren “Art Mode” (Sanat Modu) özelliği bulunuyor. Böylece TV, UHD kalitesinde görüntüler sunuyor ve kapatıldığında kişiye özel düzenlenebilen bir sanat eserine dönüşüyor.

    Özelleştirilebilir çerçeve seçenekleri sunan The Frame, ceviz, bej ve beyazdan oluşan çerçeve renkleriyle herhangi bir odanın ambiyansını ve dekorunu zenginleştirip değiştirebiliyor. Ayrıca, hareket sensörü insanların hareketini algılıyor. The Frame, odada kimse yokken güç tasarruf moduna geçiyor, biri odaya girdiğinde ise tekrar açılıyor. Tüm bunların yanında, The Frame duvara boşluksuz monte edilebilmesini sağlayan tasarımı ve görünmeyen bağlantı özellikleri ile hiçbir kablosu görünmeden, tam bir yaşam alanı öğesi olarak duvarda gerçek bir çerçeve ya da tablo gibi görünüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.