DOLAR 32,5249
EURO 34,9064
ALTIN 2425,867
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Modanisa’dan yaptığınız her alışveriş Afrika’da bir damla suya dönüşüyor

    Modanisa’dan yaptığınız her alışveriş Afrika’da bir damla suya dönüşüyor
    06.05.2019
    A+
    A-

    Modanisa, IHH iş birliği ile Burundi, Mali ve Çad’da tamamlanan 4; Gana, Uganda, Zimbabve ve Burundi’de açılmakta olan 5 su kuyusu ile bugüne dek yaklaşık 45 bin Afrikalıyı temiz suya kavuşturdu. Ramazan’a kadar açılacak 11 adet yeni su kuyusu ile toplamda 100 bin Afrikalıyı suya kavuşturmak hedefleniyor

    Günümüzde yaklaşık 700 milyon insan temiz suya ulaşamıyor. Afrika başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için her gün kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su hijyen kurallarına uymuyor. Kirli suyun neden olduğu kolera, ishal ve tifo nedeniyle her gün yaklaşık 1000 çocuk ölüyor. Kuraklık, hastalık ve suya ulaşma güçlüğü nedeniyle her yıl hayatını kaybeden insan sayısı 2 milyonu geçiyor.

    Afrika’nın en büyük sorunlarından olan susuzluğa bir nebze çare olabilmek adına Modanisa, müşterilerinin desteği, İHH iş birliği ile ilk olarak Burundi, Mali’de açtığı iki su kuyusu ile geçtiğimiz yıl yola çıktı. Çad’da açılan 2 su kuyusu ile devam eden proje; Gana, Burundi, Uganda ve Zimbabve’de açılmakta olan 5 su kuyusu ile bugüne geldi ve yaklaşık 45 bin Afrikalının temiz suya ulaşması sağlandı. Modanisa; Ramazan’a kadar 11 su kuyusu daha açarak toplamda 20 su kuyusu ile yaklaşık 100 bin Afrikalının temiz suya ulaşmasını sağlayacak. Binlerce Afrikalıya hayat veren su kuyuları projesi, alışveriş yapanların da desteğiyle sonraki yıllarda da devam edecek.

    Temiz suya ulaşamamak en çok kadın ve çocukların hayatlarını zorlaştırıyor; binlerce kadın temiz su için her gün saatlerce yürümek zorunda kalıyor. Tüm dünyada kadınların hayatını kolaylaştırmak için çalışan Modanisa, Afrika’da da kadınları suya kavuşturarak en hayati ihtiyaçlarını karşılıyor. Yapılan her alışveriş, Afrikalı bir kadının saatlerce yürümeden temiz suya ulaşmasını sağlıyor. Modanisa, su kuyuları projelerine devam ederek başta kadınlar olmak üzere yüz binlerce insanın hayatına dokunmayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.