DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MOİ Sahne’de Sanat Takvimi

    MOİ Sahne’de Sanat Takvimi
    23.01.2018
    A+
    A-

    İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne birbirinden seçkin oyunlara, gösterilere ve konserlere ev sahipliği yapıyor. MOİ Sahne’de Ocak ayının son haftasına ait etkinlik takvimi şöyle:

    24 Ocak Çarşamba, saat 20.30’da tiyatro oyunu ‘Sanat’

    Gencay Gürün’ün yönettiği, başrollerinde Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in yer aldığı “Sanat” MOİ Sahne’de seyirci ile buluşuyor.

    Satın alınan bir sanat eseriyle sorgulanan bir dostluk hikayesi. Entelektüel tartışmaların satır arasına gizlenmiş bir hesaplaşma. Uzun yıllardır bir arada olan üç yakın arkadaşın, “Bir altmışa, bir yirmi boyunda” beyaz bir tablo yüzünden neredeyse tükenme noktasına gelen ilişkileri. Bazen ağırbaşlı, bazen dramatik, bazen de komik. Onları, hem kendileriyle, hem de birbirleriyle yüzleştiren beyaz üstüne, beyaz çizgili bir tablo. Fransız roman, senaryo ve oyun yazarı Yasmina Reza’nın yaşadığı bir olaydan yola çıkarak kaleme aldığı oyunu “Sanat”, sahnelendiği tüm zamanlarda ve ülkelerde büyük beğeni toplamış, keyifle izlenecek bir oyun.

    26 Ocak Cuma, saat 21.00’da ‘Fettah Can’ konseri

    MOİ Sahne Konserleri kapsamında Pera Event’in düzenlediği konserle Fettah Can MOİ Sahne’de sevenleriyle buluşuyor.

    27 Ocak Cumartesi, saat 21.00’da ‘Anadolu Ateşi’ dans gösterisi

    Dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi, 17. yılında efsane bir prodüksiyonla 27 Ocak Cumartesi gecesi 5001’inci gösterisi ile MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor.

    Anadolu Ateşi, Amerika’da New York Madison Square Garden, Chicago’da Chicago Theater, Fransa’da Bercy, Çin’de Çin Halk Parlamento Binası, Moskova’da Kremlin Palace, Mısır’da tarihi Muhammet Ali Camisi ve Piramitlerin Önü gibi dünyanın en önemli merkezlerinde gösteri yapmış ve cumhurbaşkanları, başbakanlar, krallar, ülke liderleri tarafından ayakta alkışlanmıştır.
    Anadolu Ateşi ilgili dünya basınında haberlerin sayısı 15 bini geçmiştir.

    28 Ocak Pazar, saat 13.00’da aile müzikali ‘Köstebekgiller’

    TRT Çocuk kanalının fenomen dizisi ‘Köstebekgiller’ yeni sezonda yepyeni çocuk müzikali ile MOİ Sahne’de çocuklarla buluşuyor.

    Köstebekgiller’in en sevimli karakterleri Boya, Süslü, Kösteban ve amcaları Köstan yepyeni bir müzikal ile sahnede çocuklarla buluşuyor. Son derece hareketli müzik dolu bu yeni serüvende; Tırtıl Soren, Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız, Gerçeği Çizen Ressam karakterleride sevimli dostlarımıza eşlik edecek. Müzikalde, Boyo’nun çocukları gösteride eğlenmek ve birlikte oynamak üzere söz verip davet ettiği ancak son ana kadar üstlendiği sorumluluğu yerine getirmediği için, tüm arkadaşlarını zor durumda bıraktığı anlatılıyor. Köstebekgiller aile olarak bu sorunun da üstesinden geliyorlar ve davetli çocukları çok mutlu ve eğlenmiş bir şekilde uğurluyorlar. Dostlarımızın, seyirci ile interaktif olarak gerçekleştirecekleri müzikalde, çocuklar harika vakit geçiriyorlar ve oyun içindeki hikayelerden bir çok ders çıkarma imkanı buluyorlar.

    28 Ocak Pazar, saat 19.00’da tiyatro oyunu ‘Barut Fıçısı’

    Komedi oyunu ‘Barut Fıçısı’, MOİ Sahne’de sanatseverle buluşuyor. ‘Barut Fıçısı’, Makedon yazar Dejan Dukovski’nin pek çok Balkan ülkesinde yıllarca oynandıktan sonra Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ve Amerika’da da büyük başarı kazanmış, filmi de yapılmış bir baş yapıtı. ‘Barut Fıçısı’ birbirine bir biçimde bağlı 11 farklı hikayeden oluşan bir bütün. İstanbul Halk Tiyatrosu, Barut Fıçısı’na dönmüş şehri ve insanlarını anlatan bu komediyi Balkanlar’dan alıp getiriyor.

    “Dileğimiz barut fıçısına dönmüş kendi ülkemizi ve şehrimizi anlatmak. Aramızdaki ve içimizdeki büyük gerginliklerle yüzleşebilmek ve komedi yoluyla gerilimleri biraz olsun gevşetebilmek. Her zamanki gibi toplumsal eleştiri, her zamanki gibi komedi ve her zamanki gibi kırmadan dökmeden”.

    Yazan: Dejan Dukovski. Yöneten: Yıldıray Şahinler. Oyuncular: Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Ruhi Sarı, Aşkın Şenol, Faruk Akgören, Aytek Önal, Rüya Önal, Başak Gümülcineli.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.