DOLAR 32,5496
EURO 34,8612
ALTIN 2428,045
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mor lahana eczanedeki pek çok antioksidan vitaminden daha güçlüdür

    Mor lahana eczanedeki pek çok antioksidan vitaminden daha güçlüdür
    14.06.2017
    A+
    A-

    Biyokimya ve Anti-aging Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, MAG Haziran sayısında bitkisel beslenmenin neden önemli olduğunu anlattı. Vücudumuzun trilyonlarca hücreden oluştuğunu söyleyen Çoruhlu “ Asıl önemli olan bu hücreleri doğru beslemektir” diye konuştu.

    “Sebzeler ve meyveler en büyük antioksidan deposudur”

    “Çiğ bitkisel beslenme mide-pankreas-bağırsak sistemini hiç yormaz, midede sindirimleri çok kolaydır ve böylece mideyi yormaz”

    “Pankreası dinlendirmek için çiğ bitkisel beslenme miktarının artırılması gerekir”

    “Hayvansal gıda seçimlerini, doğal mera hayvan etlerinden, keçi ve koyunun süt ürünlerinden, doğal yumurta ile balıktan yana yapmalıyız”

    Hücrelerimiz için en iyi enerji kaynaklarının bitkisel gıdalar olduğunu söyleyen Dr. Ayşegül Çoruhlu, MAG Haziran sayısına özel birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. İnsan motorunun en iyi yakıtının bitkisel beslenmeyle sağlanabileceğine vurgu yapan Çoruhlu “Çiğ bitkisel beslenme mide-pankreas-bağırsak sistemini hiç yormaz, midede sindirimleri çok kolaydır ve böylece mideyi yormaz. Sebzeler çiğ yendiğinde bunların içeresinde kendi kendilerini sindirecek doğal enzimler vardır. Pankreastan sindirim enzimi istemezler. Pankreasımızın sadece şeker yediğimizde insulin ürettiğini sanırız. Oysa pankreas mideden gelen besinlerin sindirimi için her öğünde enzim salgılamak zorundadır. Hayvansal etler, hazır gıdalar, unlu MAMÜL söz konusu olduğunda bu enzimler şarttır. Çünkü bu yiyecekler esasen ölüdür ve içlerinde enzim bulundurmazlar” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.