DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MOSDER’den hükümete çağrı: İç pazarı canlandırmak için KDV indirimi şart!

    MOSDER’den hükümete çağrı: İç pazarı canlandırmak için KDV indirimi şart!
    10.07.2019
    A+
    A-

    30 Haziran’da biten mobilyada KDV indirimi, sektör temsilcilerinin gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı’da hükümete bir kez daha çağrı yaparak mobilyacıların KDV indiriminin devam etmesi konusundaki talebini dile getiriyor.

    Başkan Balcı, “Cumhurbaşkanımızdan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızdan mobilyada iç pazarımızı canlandırmak adına KDV indiriminin yeniden gündeme alınmasını ve kalıcı hale getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

    MOSDER Başkanı Mustafa Balcı: “Mobilya sektörünü birlikte büyüteceğiz”

    Türkiye mobilya üretiminde dünyanın 14. büyük üreticisi konumunda bulunuyor. Ve yine küresel pazarda ihracat yapan ülkeler sıralamasında ise 12. sırada yer alıyor diye ifade eden Mustafa Balcı, “Ülke ekonomisinin kalkınmasında çok önemli bir role sahip olan mobilyayı, bugün 7 kıtada 179 ülkeye ihraç ediyoruz. Ancak iç pazara geldiğimizde 26 bin üreticinin yer aldığı ve 500 bin kişinin istihdam edildiği sektörümüzde, son yıllarda üretim ve ihracat hacmi artmış olmasına rağmen geçtiğimiz iki yılda gözle görülür bir daralma yaşandığı da aşikardır” dedi.

    “MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e düşmesiyle birlikte iç pazarda ve son kullanıcı nezdinde yaşanan hareketlilik sektörümüz adına oldukça sevindiriciydi ve piyasaya da olumlu yansımalarını görmüş olduk. Ancak MOSDER olarak bu hareketliliğin devam etmesi ve sektörümüzü hep birlikte büyütebilmek adına KDV indiriminin yeniden gündeme getirilmesini ve artık kalıcı hale gelmesini istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.