DOLAR 32,5533
EURO 34,8569
ALTIN 2432,08
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mr. Chocolate’ın çikolatadan yapılan heykeli Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi’de

    31.07.2019
    A+
    A-

    Kahve Dünyası, çok değerli çikolata şeflerinden olan ve aynı zamanda dünyanın en iyi çikolata ustaları arasında gösterilen Jean-Pierre Wybauw’u, çikolatadan yapılan heykeli ile anıyor. Geçen yıl hayatını kaybeden Mr. Chocolate (Bay Çikolata) lakaplı Wybauw’un heykeli, başarılı heykeltıraş Güler Güçlü tarafından 1 ton çikolata kullanılarak 3 haftada tamamlandı. Heykel hem fabrika hem mağaza hem de müze olması itibarıyla dünyada nadir görülen çok özel bir konsepte sahip Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi’de sergileniyor.

    Misafirlerine dolgulu lezzetlerden klasiklere uzanan birbirinden özel çikolatalar sunan Kahve Dünyası’nın çok değerli çikolata şeflerinden Jean-Pierre Wybauw, geçen yıl hayatını kaybetmişti. Marka, dünyanın en iyi çikolata ustaları arasında gösterilen ve bugün pek çok çikolatasının reçetesinde imzası bulunan Mr. Chocolate (Bay Çikolata) lakaplı Wybauw’un anısını çikolatadan heykeliyle yaşatıyor.

    Jean-Pierre Wybauw’un bire bir ölçülerdeki heykeli, başarılı heykeltıraş Güler Güçlü tarafından yapıldı. Şu anda sergilendiği Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi’de 3 haftada tamamlanan heykelin yapımında 1 ton çikolata kullanıldı.

    Yarım asırlık çikolata serüveni

    Jean-Pierre Wybauw’un çikolata serüveni 17 yaşındayken başladı. 50 yılı aşkın çikolata tecrübesini on dile çevrilmiş sekiz kitap, sayısız broşür, kitapçık ve ödül ile taçlandıran Mr. Chocolate’ın Kahve Dünyası özelinde gerçekleştirdiği çalışmalar arasında; Lavi dolgulu çikolatanın reçetesi, spesiyal çikolata ve dolguların tarifleri, dondurma sosunun geliştirilmesi, kişiye özel çikolata tasarımları ve çikolata ustalarının eğitimi yer alıyor.

    Kahve Dünyası’nın, vefatının birinci yıldönümünde Jean-Pierre Wybauw’un çikolatadan heykelini yaptırmasının özel bir nedeni daha bulunuyor. Çikolatadan heykeller, Wybauw’un uzmanlığı olduğu kadar özel ilgi alanıydı.Bu nedenle Kahve Dünyası, değerli çikolata ustasını, çok sevdiği çikolatadan heykeli ile anmak ve misafirlerine tanıtmak istedi.

    Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi’de bir asırlık yolculuk

    Wybauw’un heykelinin sergilendiği Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi hem fabrika hem mağaza hem de müze olması itibarıyla dünyada nadir görülen çok özel bir konsepte sahip. Eski bir iplik fabrikasından dönüştürülen çikolata fabrikasında, en yenisi bir asır öncesine ait antika eşya ve makineler, günümüz versiyonları ile birlikte tezat oluşturarak ilgi merkezi oluyor.

     

    Lezzet sırları Atölye’de paylaşılıyor

    ResimKahve Dünyası’nda kahve, çikolata, dondurma, unlu mamüller ve fit lezzetler kategorilerinde bini aşkın çeşit sunuluyor. Dileyenler tamamı Kahve Dünyası tarafından üretilen bu lezzetleri tadarken dileyenler ise Kahve Dünyası Fabrika Veliefendi mağazasında çikolata yapımını öğrenmek üzere atölyelere katılabiliyor. Kahve Dünyası’nın çikolata ustaları tarafından düzenlenen atölyelerde, çikolatanın binlerce yıllık yolculuğuna dair ilginç bilgiler de paylaşılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.