DOLAR 32,4902
EURO 34,8543
ALTIN 2482,38
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Açık Gardırop’un kapıları herkese açık

    Açık Gardırop’un kapıları herkese açık
    14.12.2018
    A+
    A-

    Kadıköy’de yaşayan ihtiyaç sahibi kişilere hizmet veren Açık Gardırop, afet ve yangın gibi acil durumlarda il ve ilçe dışında ihtiyaç duyan kişilere de yardım elini uzatıyor.

    Kadıköy Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile hayata geçirdiği projelerinden biri olan Açık Gardırop 2.El Giysi Mağazası,uzun yıllardır kıyafet, ayakkabı ve oyuncak gibi malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini gösteriyor. Kadıköylüler ile ihtiyaç sahibi kişiler arasında bir yardımlaşma köprüsü görevini sürdüren mağaza Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak bağış sistemi doğrultusunda çalışıyor.

    Açık Gardırop 2.El Giysi Mağazası Kadıköy’ün birçok noktasına yerleştirilen giysi, ayakkabı, tekstil kumbaralarından gelen ve bağışçıların verdiği ürünleri elden geçiriyor, kullanılamayacak durumda olanları ayrıştırıyor, temiz olmayan giysi ve tekstil ürünlerini de kuru temizlemeye gönderiyor. Yapılan ayrıştırma ve temizleme işlemlerinin ardından ürünler raf ve beden sistemine göre düzenleniyor. Mağazada kadın, erkek ve çocuk giysileri, ayakkabı, çanta, oyuncak ve tekstil ürünleri bulunuyor. Tesktil ürünleri içerisinde ise perdeden havluya, yorgandan battaniyeye, yastıktan nevresim takımına kadar ürünler yer alıyor. Mağazaya sıfır giysi, ayakkabı, kırtasiye ve kitap bağışları da yapılıyor. Yapılan bağışlar ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte olması şartıyla kabul ediliyorken giysi bağışlarında kullanılmış çorap ve iç çamaşırı gibi ürünler kabul edilmiyor.

    HANE BAZINDA 1200 KİŞİYE HİZMET

    Ayda bir salı günü evsiz erkeklerin, çarşamba günü ise hane bazında ihtiyaç sahibi ailelerin hem kendilerinin hem çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için geldikleri gün. Yaşama koşullarından kaynaklı evsiz kişiler de ayda iki defa hizmetten faydalanabiliyor. Afet, acil durum ile yangın gibi özel durumlarda il ve ilçe dışına da destek veriliyor. Hane bazında bin 200 kişi, 250 ile 300 arasında ise evsiz yurttaş bu hizmetten faydalanıyor. Ayrıca kadın sığınma evindeki kadınların ihtiyaçları da bu proje ile karşılanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.