DOLAR 32,3388
EURO 35,1229
ALTIN 2235,128
BIST 8740,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mühendis başkandan mühendis adaylarına tavsiye

    Mühendis başkandan mühendis adaylarına tavsiye
    03.03.2018
    A+
    A-

    Mezun olduğu İTÜ’de panele katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, mühendis adaylarıyla bir araya gelerek, “İyi bir mühendis olursanız yaşamın içinde çözüm ortağı olursunuz” dedi.

    İTÜ Mezunları Derneği Öğrenci Kulübü’nün her yıl düzenlendiği ‘Farklı Gelecekler Zirvesi’ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mühendislik bölümünü bitirmiş ve daha sonra farklı alanlarda kariyer yapan mezunlar  ‘İnşaat Fakültesi Paneli’nde buluştu. Moderatörlüğünü öğrenci Nihan Açık’ın yaptığı etkinliğe katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbul Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı ve Mapfre Genel Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı  Hüsamettin Kavi,  Inventram A.Ş. Genel Müdürü Cem Soysal, Paşabahçe Pazarlama ve Kurumsal Satış Müdürü Alper Emniyetli mühendis adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

    BİRLİKTE ÇALIŞMAYI PLANLADIK

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İTÜ İnşaat Fakültesi Mezunu olan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, dünyada rekabetin yoğunlaştığına dikkat çekerek, “Dünyada yerinizi alıp öne geçmeniz gerekiyor. Hızlı giden bir yaşam var ve onu yakalamak zorundayız” şeklinde konuştu. Gençlere “İyi bir mühendis olursanız yaşamın içinde çözüm ortağı olursunuz” diyen Şükrü Genç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlik potansiyelinin yüksek olduğu Sarıyer’de deneyimlerimizi paylaşıp, sizlerle birlikte çalışmayı planladık. Sürdürülebilirliğin temel kriteri katılımcılıktır. Bir takım işleri birlikte yapabilmektir.”

    Farklı alana yönelmiş mezunları bir araya getirmenin yanı sıra interaktif bir sohbet ortamı yaratmanın amaçlandığı etkinlikte, panelistler okul yıllarına ait anılarını ve mesleki birikimlerini öğrencilerle paylaştı. Uzun yıllar yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli projelerin içinde olduktan sonra nasıl belediye başkanı olduğuna değinen Şükrü Genç, meslektaşlarına her alanda başarılı olmak için entelektüel birikimin şart olduğunu söyledi.

    HAYAT DEĞİŞİK YERLERE GÖTÜRDÜ

    Mapfre Genel Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, öğrencilere ileriki yaşamlarında çocuklarını hayatın içinde büyüterek, her şeyi öğrenmelerini sağlamaları konusunda öğüt verdi. “İleride çocuklarınıza çalışacağı ortamlar yaratmalısınız” diyen Kavi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocuklarınızı el bebek gül bebek büyütmeyin. Yaşamın içinde her şeyi öğrensinler. Ailemin sanayi şirketi vardı. Ben mühendislik yapmak istiyordum. O yıllarda İlkokulda kooperatif kurmuştuk. Çoğulculuğun ne kadar değerli olduğunu o yaşta anladık. Hayat beni çok değişik yerlere götürdü. Sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları… Bu yollardan geçtiğim için son derece gururluyum.”

    SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMALISINIZ

    Koç Holding bünyesinde kurulan ileri teknoloji yatırım şirketi Inventram A.Ş.’nin Genel Müdürlük görevini yürüten Cem Soysal ise mühendislik mesleğinin önemine değindi. Mühendisliğin üç anlamı oluğunu söyleyen Soysal, “ Mühendislik analitik düşünce, proses yönetimi ve veriye dayalı sonuç odaklılıktır. Mühendislik bana hayatı yönetebilme kabiliyeti verdi. Sonuç odaklı çalışmak başarıyı getirir”  dedi.

    ÇALIŞACAĞINIZ ORTAMI ANLAMALISINIZ

    Mühendislik okuyan ancak kariyerine farklı bir alanda devam eden Paşabahçe Pazarlama ve Kurumsal Satış Müdürü Alper Emniyetli ise şu şekilde konuştu: “Mühendislik bulunduğunuz her ortamda size fayda getiriyor. Kendinizi iyi tanımanız ve çalışacağınız ortamları anlamanız çok önemli. ”

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.