DOLAR 32,5951
EURO 34,7946
ALTIN 2501,68
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muhsin Bayrak: “Dövizi olana konut almanın tam zamanı”

    Muhsin Bayrak: “Dövizi olana konut almanın tam zamanı”
    20.06.2018
    A+
    A-

    İnşaat ve gayrimenkul sektörünün güçlü markası AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, seçimden sonra dövizin düşeceğini belirterek, “Elinde dövizi bulunan herkesin, konutta yüzde 25-30’lara varan indirimleri yatırım için değerlendirmesi gerekiyor. Şuan yüksek seviyelerde olan döviz kuru, seçim sonrası hızla düşecektir” dedi.

    Bayrak, “İlk olarak bankaların faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmesi, sonrasında hükümetin de KDV ve tapu harcında indirimler yapması, konut sahibi olmak ya da yatırım yapmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsatları beraberinde getirdi. Döviz kurunun seçim sonrası düşecek olması ve konutta yapılan büyük indirimler, özellikle elinde dövizi bulunanların konuta yönelmesi gereken bir dönemi getirdi” diye konuştu.

    Döviz maksimum seviyelere yükseldi

    Bayrak, “Dövizdeki dalgalanmanın son 6 aylık serüvenine bakıldığında, Dolar ve Euro’nun hem uluslararası pazarda hem de ülkemizde ulaşabileceği maksimum seviyelere yükseldiğini görüyoruz. Ekonomik büyümemizdeki olumlu sinyaller, sağlanan kredi olanakları ve indirimler nedeniyle yatırımların, dövizden gayrimenkule doğru yöneleceğini gösteriyor” dedi.

    Kendi projelerinde de yüzde 25 indirim kampanyasının devam ettiğini aktaran Bayrak, İstanbul Nişantaşı’ndaki Bayrak Konakları, Eyüp’teki Esenpark Evleri, Yenibosna’daki AB Yaşam Evleri ve Bahçeşehir’deki projemizde yer alan dairelerimizi cazip fiyatlarla satışa çıkardık. Yurt dışında ise Yunanistan’ın Atina kentinde ve İngiltere’nin Başkenti Londra’daki lüks konut projelerimizde de dairelerimiz cazip fiyatlardan satılmaya başlandı” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.