DOLAR 32,6056
EURO 34,7037
ALTIN 2522,951
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muhsin Bayrak: Konut kredilerinin yüzde 1’in altına çekilmesi inşaat sektörüne can suyu olur

    Muhsin Bayrak: Konut kredilerinin yüzde 1’in altına çekilmesi inşaat sektörüne can suyu olur
    08.05.2018
    A+
    A-

    İnşaat ve gayrimenkul sektörünün güçlü markası AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, hükümetin konut alımında vergi ve tapu harcını düşürmesinin hemen ardından bankalardan da gelecek olan konut kredisi desteği için “Konut kredilerindeki oranın yüzde 1’in altına çekilmesi, inşaat sektörüne can suyu olur” dedi.

    Vergi ve tapu harcı indirimlerinden sonra Başbakan Binali Yıldırım’ın duyurusunu yapmış olduğu konut kredisi desteği de belli oldu. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’tan oluşan üç kamu bankası ile yine iki kamu katılım bankası Ziraat ve Vakıf Katılım 3 aylık süreyle yüzde 1,25 ile yüzde 1,35 aralığında olan faiz oranlarını, yüzde 1’in altına indirmiş olacak.
    “Sektöre büyük ivme kazandıracak”
    Hükümetin desteğiyle vergi ve faiz oranlarında sağlanan indirimin inşaat sektörünü tekrar canlandıracağını belirten Muhsin Bayrak, “Geçtiğimiz günlerde açıklanan imar barışı, KDV ve tapu avantajlarıyla inşaat maliyetlerinde iyileştirmeye gidilmiş olacak. Yine Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı yüzde 1’in altındaki konut kredisi, inşaat sektörüne büyük ivme kazandıracaktır. Düşük faiz oranlarıyla konut alımı kolaylaştırılarak, sektördeki durgunluğun önüne geçilecektir” diye konuştu.
    “Devlet bütçesine yük oluşturmayacaktır”
    Hükümetin birbirini destekleyen kampanyalar yaptığını belirten Bayrak, “KDV ve tapu harcındaki indirimler ile, konu kredisi faizinin düşürülmesi birbirini destekleyen kampanyalar oldu. Kampanyalar konut satışlarını artıracağından devlet bütçesine yük de oluşturmayacaktır” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.