DOLAR 32,5983
EURO 34,7907
ALTIN 2497,669
BIST 9444,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mülk Dedektifleri İmar Barışı için kolları sıvadı

    Mülk Dedektifleri İmar Barışı için kolları sıvadı
    22.06.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de 39 şehirde 130 ilçede 7500 gayrimenkulün takibini mülk sahipleri adına gerçekleştiren İmpomes, aboneleri adına İmar Barışı sürecini de yönetiyor ve onların hak kaybının önüne geçiyor.

    Türkiye’de kısa bir süre önce başlayan ve milyonlarca binayı ilgilendiren imar barışı uygulamasından yararlanmak isteyen mülk sahipleri başvurularını yönetmeliğe uygun olarak gerçekleştirip, süreci takip ederek iskan sorunlarını çözmeye çalışıyor. Şimdiden yarım milyonu aşan başvurunun gerçekleştiği belirtilirken, bu sayıya önümüzdeki aylarda milyonlarca binanın eklenmesi bekleniyor.

    Türkiye’de İmpomes yazılımı sayesinde 39 şehirde 130 ilçede 7500 gayrimenkulün takibini yaparak mülk sahiplerini işgaller, vergi cezaları gibi bir çok konuda uyaran İmpo İmar yöneticileri, abonelerini imar barışı konusunda da yalnız bırakmadı. Yönetmeliğin duyurulması ile birlikte,  imar barışı kapsamına giren abonelerini uyaran  İmpomes yöneticileri, oluşabilecek yoğunluğu önceden öngörerek dileyen müşterileri için başvuru ve süreç takibini gerçekleştirmeye başladı.

    Konuyla ilgili bilgi veren İmpomes Genel Koordinatörü Damla Kartalkanat, “İmpo İmar olarak bu yazılımı gerçekleştirirken, hak sahibinin karşılaşabileceği her türlü duruma karşı hem onları zamanında uyarmayı, hem de onların zamanında sürece müdahale edebilmesini düşünmüştük. Nitekim aradan geçen 7 yılda müşterilerimizin memnuniyetinden gördük ki başlangıçtan itibaren doğru yoldayız. Hatta onlar adına adeta mülk dedektifi gibi çalışırken, bir müşterimizin kendisinin bile haberinin olmadığı bir mirastan kendisini haberdar ettik. Bugünkü süreçte de belediyelerde doğal olarak yoğunluk oluşturmaya başlayan imar barışı ile ilgili süreç de bizler

     

     

     

     

    açısından İMPOMES sisteminin ne denli sağlam bir zeminde faaliyet gösterdiğinin kanıtı oldu. Ufak iskan sorunları yaşayan abonelerimizi erkenden uyararak onlar için harekete geçtik. Dolayısıyla İmpomes müşterilerinin daha kolay barışmasını sağlıyoruz diyebilirim” yorumunu yaptı.

    Mülkünüz Alarm Verirse Cebiniz de Alarm Verecek

    İmpomes kullanıcısı mülk sahiplerinin gayrimenkulleri üzerindeki tüm işgal, emlak beyanı ve emlak vergi borçları, emlak vergisi ve rayiç bedel tespitleri, mülkiyet bilgileri tespiti, tapu kayıtlarındaki ipotek şerh ve haciz durumlarından düzenli olarak haberdar olduklarını anlatan Damla Kartalkanat, “İsterlerse mobil uygulamayı cep telefonlarına indirebilirler böylece tüm gelişmelerden cep telefonuna gelen ‘Alert’ ile haberdar olurlar. Bir başka ifadeyle mülkleri alarm verirse cepleri de alarm verecek” dedi.

     

    İMPOMES Sistemi Nasıl Çalışıyor?

    İmpo İmar ekipleri tarafından 7 yıl önce hayata geçirilen web tabanlı mülkiyet erişim sistemi İmpomes, mülk sahipleri adına tapuya konu olan gayrimenkulleri Türkiye’nin neresinde olursa olsun izlemeye alıyor. İmpomes ekipleri, tapu sahiplerinin adına sahaya inerek mülkü inceliyor. Gayrimenkullerin tapu kayıtlarındaki ipotek, şerh, haciz ve diğer durumları takip ediliyor, vergileri ve rayiç bedelleri tespit ediliyor. Gayrimenkule ilişkin bütün güncel belge, bilgi, imar planı, tapu kaydı gibi tüm detaylar bir arada sunuluyor. Söz konusu bilgiler kullanıcıların 7/24 erişebileceği www.impomes.com adresinde yer alıyor. Bu bilgi ve belgelere yalnızca gayrimenkul sahibi ulaşabiliyor. İMPOMES, sistem dışında erişimleri engelleyen üst düzey bir güvenlik sistemine sahip bulunuyor. 

    İmpomes’i kullanan şirketler arasında Akiş GYO, Akkök Holding, Aksa Akrilik Kimya Sanayi, İş GYO, Kibar Holding, Fiba Gayrimenkul Geliştirme,ÇİMSA, Süzer Holding Grup şirketleri gibi tanınmış isimler de bulunuyor. 

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.