DOLAR 32,5892
EURO 34,8001
ALTIN 2500,103
BIST 9456,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Multinet Up ve Fazla Gıda, gıda israfını önlemek için iş birliğine gidiyor

    Multinet Up ve Fazla Gıda, gıda israfını önlemek için iş birliğine gidiyor
    13.09.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin yeni nesil finansal teknoloji şirketi Multinet Up ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın seçtiği 9 girişimden biri olan teknoloji girişimi Fazla Gıda dünyada önemli sorunlardan biri olan gıda israfını önlemek için iş birliğine gidiyor.

    Türkiye’nin lider yeni nesil finansal teknoloji şirketi Multinet Up, Türkiye’de ve dünyada gıda sektörünün önemli konularından biri olan gıda israfını önlemek için önemli bir adım atarak, israfın önlenmesine yönelik teknolojik çözümler sunan etki odaklı teknoloji girişimi Fazla Gıda ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında, Multinet Up üye iş yerlerinin gıda bağışı vasıtasıyla artan gıdayı ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaları hedefleniyor.

    İlk etapta İstanbul’un belirli bölgelerinde pilot olarak başlayacak olan iş birliği ile, Multinet Up üye iş yerleri gıda bağışı ile sosyal fayda sağlamanın yanı sıra israfı önleyerek ekonomik fayda da yaratan bu çalışmaya dahil olacaklar. Türkiye’nin 81 ilinde, 21 bin kurumsal müşterisi, 2 milyondan fazla kart kullanıcısı ve 40 bin üye iş yeri ağı bulunan Multinet Up, Türkiye’de kurtarılabilir gıda atığının 30 milyar TL seviyesinde olmasından hareketle yola çıkan Fazla Gıda iş birliği ile sadece işletmelere ve ihtiyaç sahiplerine fayda sağlamanın ötesinde, Türkiye ekonomisine de katkı sunmayı amaçlıyor.

    Yemek kartı sektöründe yenilikçi hizmet ve çözümleriyle fark yaratmayı önemsediklerini vurgulayan Multinet Up CEO’su Demirhan Şener, “Multinet Up olarak gıda israfını önleyerek hem sosyal fayda yaratmak hem de ekonomiye katkı sunmayı önemsiyoruz. Bu amaçla, geniş ekosistemimizin de desteği ve katkısıyla, Fazla Gıda ile yeni bir iş birliğine gidiyoruz. Üye iş yerlerimizi Fazla Gıda sistemi ile tanıştırıyor ve sisteme dahil olmalarını sağlıyoruz. İlk etapta belirlenen pilot bölge ile iş birliğimizi başlatacağız; ardından 40 bin üye iş yerimizin tamamını sisteme davet edeceğiz. Bu önemli iş birliği ile ülkemizde gıda israfının önüne geçmeyi amaçlıyoruz” dedi.

    Fazla Gıda Kurucu Ortağı ve CEO’su Olcay Silahlı, Dünya’da her yıl 1,3 milyar ton gıda insan tüketimi için üretilip atık oluyor. Fazla Gıda olarak ülkemizden başlayarak dünyada gıda atığının önlenmesi ve böylece finansal, çevresel ve sosyal açılardan en yüksek faydayı yaratmak için çalışıyoruz. Perakende, toptancı, üretici ve otellerden sonra şimdi de gıda atığını önleyen teknoloji alt yapımızı Multinet Up iş birliği ile Restoranların da kullanımına açıyoruz. Restoranlar ev dışı gıda atığı içinde önemli bir yere sahip. Multinet Up desteği ile 40 bin üye iş yerinde atığın önlenmesi için her zaman olduğu gibi ilk olarak satılamayan gıdaların ihtiyaç sahiplerine bağışlanması ile çalışmalarımıza başlıyoruz. Amacımız projenin ilerleyen döneminde veri temelli analizler ile atığın önlenmesi için doğru planlama ve sipariş yönetim çözümlerimizi de restoranlara tanıtmak ve sırası ile tüm çözümlerimizi devreye almak olacak.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.