DOLAR 32,5982
EURO 34,7952
ALTIN 2488,491
BIST 9463,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Murat Yıldız, WellMatt Yatakları Yönetim Kurulu Başkanı oldu

    Murat Yıldız, WellMatt Yatakları Yönetim Kurulu Başkanı oldu
    25.02.2019
    A+
    A-

    Daha önce Bosch, Schneider Elektrik, SFS intec firmalarında çeşitli görevlerde bulunan ve en son Bak Ambalaj Genel Müdürü olan Murat Yıldız, Türkiye’nin online yatak markası Wellmatt’ta strateji, büyüme ve kurumsal yönetim alanlarında fark yaratmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına başladı.

    Türkiye’nin ilk ve tek online doğal yatak markası WellMatt, ürettiği uyku ürünlerini sadece online ve aracısız olarak satışa sunuyor. 2005 yılından bu yana en iyi uykuyu sağlamak üzere, en kaliteli materyallerle ürettiği ürünlerini, kolay ulaşılabilir fiyatlarla sunmak için çalışıyor. %100 yerli üretim yapan WellMatt’ın İzmir’deki üretim tesisinde, yüksek teknolojiye sahip makine parkurunun yanı sıra tamamen geleneksel el işçiliğine uygun üretim parkuru da bulunuyor. Bu sayede kişiye özel üretim yapabilen WellMatt, müşterilerine memnun kalmamaları halinde 120 gün içinde ücretsiz iade olanağı sağlıyor.

    Murat Yıldız Hakkında;

    İşçi anne ve babanın büyük oğlu olarak 1976’da Almanya doğdu. 1986’da kardeşi Uğur ile birlikte ailelerinin memleketi İzmir’de yaşamaya başladı. 1999’da Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Deniz Kuvvetleri’nde askerliğini tamamladıktan sonra 2000 yılında dünyanın en büyük otomotiv yan sanayisi olan Bosch firmasında iş planlama mühendisi olarak işe başladı. 2005 yılında Global Enerji Uzmanı Schneider Elektrik’te Global Ürün Pazarlama Müdürü oldu. Schneider Elektrik’te 2010’da büyük bir satınalma ve birleşme sonrası kurulan Enerji İş Birimi’nin Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Türkiye ve Ortadoğu’dan sorumlu Bölge Müdürü olarak atandı. 2011’de dünyanın önde gelen hassas metal ve plastik işleyen İsviçre’li SFS intec firmasının İzmir’de satın aldığı şirkete Genel Müdür oldu. 2015’te de Türkiye’nin lider ambalaj firması Bak Ambalaj’da Genel Müdür’lük görevine getirildi. Buradaki başarılı çalışmalarından sonra 2018’de Türkiye’nin Online Yatak Markası WellMatt’ta Strateji, Büyüme ve Kurumsal Yönetim alanlarında fark yaratmak üzere Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaya başladı.

    2006’da İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü “Mühendislik İşletmeciliği” bölümünden yüksek lisans derecesi alarak mezun oldu. Yönetim ve Pazarlamada Büyüme Stratejileri alanında çalıştı.

    2014’te ZfU – International Business School, Zürich/İsviçre’de Liderlik ve Yönetim programını tamamladı. Üretim ve satış yapan şirketlerde Nakit Akış Döngüsü (C2C – CCC)’nün iyileştirilmesi üzerine çalışmalar yaptı.

    Halihazırda Manisa Celal Bayar Üniversitesi – İşletme Bölümü’nde “İşletmelerin Rekabet Avantajı” üzerine bir doktora tezi hazırlıyor.

    Çok iyi derecede Almanca ve İngilizce konuşuyor. İş hayatı boyunca Türkiye dışında Almanya ve Fransa’da çalıştı. 70’e yakın ülkeye seyahat etti ve kültürlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Bisiklete binmek, seyahat etmek, ekonomi, liderlik, pazarlama ve e-ticaret konularıyla ilgili uluslararası literatür takip etmek ve okumak hobileri arasında yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.