DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey dünya pazarlarını zorluyor

    Muratbey dünya pazarlarını zorluyor
    25.09.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük ve en önemli gıda fuarlarından biri olarak kabul edilen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı, 05 – 09 Ekim 2019 tarihleri arasında Almanya, Köln’de gerçekleşecek. Gıda sektörünün dünya çapında en önemli buluşma noktası olan fuarda Muratbey de kendi alanında tek olan inovatif peynirlerini katılımcıların beğenisine sunacak. Ülkemizden Avrupa’ya peynir ihracatı yapan tek firma olduklarını söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, Anuga Fuarı’nda bulundukları pazarlara inovasyonda son yenilikleri olan D vitamini ile zenginleştirilmiş serinin tanıtımını yapmanın yanısıra  yeni işbirlikleri kurarak dünyada yeni pazarlara açılmayı hedeflediklerini kaydetti.

    İnovatif peynirleriyle farklılaşarak dünyaya Türk peynirlerini sevdiren Muratbey, 5-9 Ekim 2019 tarihleri arasında dünyanın en önemli ve en büyük gıda fuarlarından olan Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’na katılacak. 2017 yılında 100’den fazla ülkeden 200 bine yakın ziyaretçinin katıldığı, 2 yılda bir düzenlenen Anuga Fuarı’nda dünyanın önemli markalarıyla aynı platformda yer almaya hazırlanan Muratbey, inovatif ürünleri Burgu, Sürmeli, Topi’nin tanıtımlarının yanı sıra dünyada bir ilk olan D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerinin de dünya lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Her yıl sektörün buluşma noktası olan, dünyanın en önemli fuarlarına yeni inovatif ürünleriyle katılan Muratbey, dünya lansmanını yapacağı D vitamini ile zenginleştirilmiş serisi ile global pazarlarda gücünü artıracak.

    AB ‘den Güney Kore’ye, 4 kıtada Türk peyniri Muratbey markasıyla seviliyor
    2018 yılından bu yana ülkemizden Avrupa’ya peynir ihracatı yapan tek firma olduklarını söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Erol, “Dünyada 4 kıtaya ulaştırdığımız inovatif peynirlerimiz AB ülkelerinin yanı sıra Japonya, Güney Kore, ABD, İngiltere ve Balkan ülkelerinde de çok seviliyor ve ilgiyle karşılanıyor. Türkiye’nin yerli ve milli markası olarak bir dünya markası olma hedefiyle dünyada yeni pazarlara açılmaya ve daha fazla sofraya peynirlerimizle eşlik etmeye odaklandık. Bu anlamda Anuga gibi dünyanın en önemli fuarında yer almak, global marka algımızı güçlendirerek tüm dünyadan yeni bağlantılar kurmak adına bizim için çok önemli” dedi.

    Dünyanın ilk D vitamini ile zenginleştirilmiş peyniri de Fuar’da tanıtılacak

    Anuga Fuarı’nda Muratbey’in dünyaya bir hediyesi olan D vitamini ile zenginleştirilmiş Plus serisi peynirlerinin de dünya lansmanını yapacaklarını söyleyen Erol, “Dünya pazarlarına Burgu, Topi, Anadolu lezzetleri, Antep, Örgü, Izgara peynir, Naturena çeşitleri ve Tel peynir olmak üzere birçok peynir çeşidimizi ihraç ediyoruz. 2019 yılına özel inovasyon ürünümüz dünyanın ilk D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirlerini içeren Muratbey Plus serisini de fuarda tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Yapılan tıbbi araştırmalar, Türkiye dahil dünya genelinde büyük bir D vitamini eksikliği yaşandığını ortaya koyuyor. Muratbey olarak bu soruna çözüm sunmak amacıyla geliştirdiğimiz Plus serisinin büyük ilgiyle karşılanacağını umuyoruz. D Plus serisi ile güçlendirdiğimiz global marka imajı, yeni pazarlara açılmak için bize büyük avantaj sağlayacak.” diye konuştu.

    Peyniri tüm dünyaya sevdirdi

    İhracatının ciro içindeki payını son iki yılda yüzde 9’dan yüzde 18’e yükselten Muratbey, geleneksel peynirlerimize kattığı yenilikçi yorumuyla dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Yurtdışı markalaşma çalışmalarına hız vererek, ABD başta olmak üzere sektörün dünya genelinde önde gelen fuarlarına katılan Muratbey, sektörün en önemli buluşması olarak tanımlanan Anuga Fuarı’nda da önemli bağlantılar kurmayı hedefliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.