DOLAR 32,4497
EURO 34,4871
ALTIN 2471,604
BIST 9581,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey inovatif ürünlerini Ulusal Sütçülük Kongresi’nde tanıttı

    Muratbey inovatif ürünlerini Ulusal Sütçülük Kongresi’nde tanıttı
    04.05.2019
    A+
    A-

    Yenilikçi yaklaşımıyla süt ve süt ürünleri sektöründe ilklere imza atan Muratbey, Ar-Ge Merkezi ile 2. Ulusal Sütçülük Kongresi Poster Sunum Programı’nda yerini aldı. 25 – 26 Nisan tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen programa Muratbey, D vitaminli ürünleriyle katıldı. Muratbey Ar-Ge ekibi sunumlarıyla üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

    İnovatif ürünleri ile Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, yenilikçi ürünleri kapsamında her alanda başarılı çalışmalara imza atıyor. İzmir’de bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Sütçülük Kongresi’ne Ar-Ge Merkezi ekibi ile katılım sağlayan Muratbey, D vitamini ile zenginleştirilmiş ürünlerinin detaylarını sektörün uzmanlarına tanıttı.

    Kongre kapsamında, Muratbey Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen D vitaminli ürünler Misto ve Plus ailesi tüketicilerle buluştu. Ürünlerin buluşu, inovatif olması ve içeriği hakkında interaktif olarak katılımcılarla paylaşıldı. Muratbey, kongreye katılım sağlayarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge merkezine vermiş olduğu yıllık ödevleri de tamamladı.

    Dünyadaki D vitamini eksikliği tehlikesine bütünleşik çözüm

    Muratbey Ar-Ge merkezi ekipleri, gerçekleştirdikleri poster sunumunda dünya nüfusunun karşı karşıya olduğu D vitamini eksikliği probleminin ciddiyetine vurgu yaptı. Özellikle kadın ve çocuklarda D vitamini yetersizliğinin yüksek seviyelerde olduğuna değinilen sunumda, D vitamininin gıdalarda çok düşük miktarlarda bulunduğu bilgisi de yer aldı. D vitamini ile zenginleştirilen gıda ihtiyacının önümüzdeki dönemde artacağının değinildiği sunumda, D vitamininin emilimi için vücutta yeterince kalsiyum ve fosfor olması gerekliliğinin altı çizildi.

    Muratbey Ar-Ge merkezi ekipleri, kalsiyum ve fosfor bakımından mükemmel bir kaynak olan peynirin D vitamini ile zenginleştirilerek inovatif bir buluşa imza attı. D vitamini ile zenginleştirilen Misto ve Plus ailesi, 100 gramında 5 mcg  ( 200 IU)  D vitamini içeriyor. Bu miktar, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER)’ne göre iki yaş üzerindeki tüm bireylerin günlük D vitamini ihtiyacını yüzde 33 oranında karşılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.