DOLAR 32,3249
EURO 35,0787
ALTIN 2300,38
BIST 9049,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey ürünlerine ABD’den tescil

    Muratbey ürünlerine ABD’den tescil
    28.01.2019
    A+
    A-

    Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey’in yenilikçi ve lezzetli ürünlerini Amerika Birleşik Devleti tarafından tescil edildi. Muratbey peynirleri, ABD’nin Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan bürosu FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından tescil belgesi almaya hak kazandı.

    Türkiye’nin yenilikçi milli markası Muratbey, ürünlerinin başarısını dünya çapında kanıtlamaya devam ediyor. ABD’de bulunan, gıda ürünleri üretimini, işlemesini, paketlemesini gerçekleştiren veya bunları elinde bulunduran bütün tesislerin FDA sertifikası tescil kaydını gerçekleştirmesi gerekiyor. ABD’ye peynir ihracatı gerçekleştiren Muratbey, lezzetli ürünleriyle ABD’nin gıda ve medikal alanlarında en prestijli sertifikası FDA tescil belgesini aldı ve kalitesini bir kez daha katladı.

    Muratbey yurt dışı markalaşma çalışmalarına hız verdi

    Yenilikçi lezzetleri ile 60’a yakın ülkede ürünlerini tescillettiklerini aktaran Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol konuyla ilgili şunları söylüyor; “Bioterörizm Kanunu uyarınca, ABD’ye ithal edilecek süt ve süt ürünlerinin FDA’dan bir teyit kodu alması zorunlu. Sadece FDA tarafından incelenen ürünlere ihracat izni veriliyor. Muratbey olarak 10 aylık özverili çalışmalarımız sonrasında, istenilen tüm şartları yerine getirmeyi başardık. Üstelik denetlenme ihtiyacı dahi duyulmadan FDA belgesini almaya hak kazandık” dedi.

    Globalleşme çalışmaları ödül getiriyor

    Çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası pek çok alanda çeşitli ödüllerin sahibi olduklarını belirten Erol, “Muratbey olarak ülkemizi her platformda temsil ediyoruz. Son olarak dünyanın önde gelen markalarının katılım sağladığı Küresel Süt Ürünleri Kongresi kapsamında düzenlenen Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri’nde “En İyi” Peynir kategorisinde Burgu Peynir’in yurt dışına ihraç edilen ismi “Helix Cheese” markasıyla birinci seçildik. Bu gururu ülkemize yaşattığımız için mutluyuz” dedi.

    Yurt dışındaki tüketicilerine dijital çalışmalar ile ulaştıklarını belirten Necmi Erol, sözlerine şunları ekledi; “Yurt dışı markalaşma ve globalleşme stratejimiz kapsamında ülkemiz dışında bulunan Muratbey severlere yönelik dijital çalışmalar hayata geçirdik. Tüketicilerimizle duygusal bağ kurarak uluslararası sosyal medya hesaplarımızdan sürekli paylaşımlar yapıyoruz. Sosyal medya yarışmalarıyla yurt dışındaki Muratbey sevenlerle yakınlaşıyor, tüketicilerimizle sürekli iletişim sağlıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.