DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’den çocuklara özel sağlıklı atıştırmalıklar

    12.09.2019
    A+
    A-

    Çocukların heyecanla beklediği yaz tatili başladı. Yaz dönemi sürekli hareket halinde olan ve enerji harcayan çocuklar atıştırmalıkları yanlarından eksik etmiyor. Peynire zeka katan Muratbey, nefis ve pratik tarifleri ile bu yaz çocukların atıştırmalıklarının sağlıklı ve lezzetli olmasına yardımcı oluyor.

    Sıcak günlerin hareketli ve eğlenceli temposuna ayak uyduran çocuklara ara öğünlerde hem sağlıklı hem de lezzetli atıştırmalıklar sunmak gerekiyor.  Enerjik, sağlıklı ve verimli bir gün geçirebilmeleri için sindirimi zor, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmaları şart.

    Muratbey, çocukların güvenle tüketebileceği sağlıklı atıştırmalıklar için birbirinden lezzetli tarifler öneriyor. Muratbey’in peynirleriyle hazırlayacağınız pratik tarifler, yaz aylarında çocukların vazgeçilmezi olacak. Tuz oranının azlığıyla dikkat çeken hem sürülebilir hem dilimlenebilir Muratbey Sürmeli, peynirin keyifli hali Topi, içerdiği yüksek protein ile Muratbey Lor peyniri ve dünya çapında lezzeti kanıtlanmış Muratbey Burgu çocukların yaz günlerine farklı bir tat katacak.

    Topili Domatesli Pizza

    Hamuru için malzemeler:

    1 su bardağı kepekli un,

    Yarım su bardağı buğday unu,

    Yarım çay bardağı ılık süt,

    1 paket toz maya,

    2 çorba kaşığı sıvı yağı,

    1 tatlı kaşığı toz şeker,

    1 çorba kaşığı tuz,

    Aldığı kadar ılık su.

     

    Üzeri için:

    Muratbey Topi Peynir

    1 çay bardağı rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar peyniri,

    1 tatlı kaşığı salça,

    Yarım çay bardağı su,

    Yarım kase siyah zeytin (çekirdeği çıkartılmış),

    1-2 adet domates (kabuğu soyulmuş ince dilimlenmiş),

    Kekik (isteğe bağlı)

     

    Hazırlanışı:

    Bir kaba ılık sütü, mayayı koyup, mayayı eritin ve kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın içine ılık su hariç diğer malzemeleri koyun ve karıştırın. Azar azar ılık suyu ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur haline getirin. Hamurun üzerini örtüp, 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlu zeminde elinizle yayarak inceltip, açın.
    Hamuru pizza tavasına yerleştirin.

    Üzeri için; bir kasede salçayı ve suyu karıştırın. İçine kekik ilave edin ve karıştırın. Hazırladığımız sosu pizza hamurunun üzerine sürün. Daha sonra pizza hamurunun üzerine Muratbey Taze kaşar peynirini serpip sırasıyla Muratbey Topi peynirlerini, domatesleri ve zeytinleri yerleştirin. Fırın tepsisini daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırına vererek üzeri kızarıncaya kadar pişirin. ( Ortalama pişirme süresi 20 dk)

    3 Peynirli Pembe Krep

    Malzemeler:

    Krep için:

    2 su bardağı un

    2 adet yumurta

    1,5 su bardağı süt

    Yarım su bardağı su

    Tuz

    Sıvı yağ

     

    Krep harcı için;

    Muratbey Sürmeli peynir

    Muratbey Lor peyniri

    Muratbey Burgu peynir

    Kırmızı pancar

    Krema

    Salatalık

    Hazırlanışı:
    Tereyağını eritin. Unu, rengi hafif sararana kadar kavurun. Un, süt, yumurta ile klasik krep hazırlığı yapın. Kırmızı pancarı iyice yıkayarak kaynatın. Elde edeceğiniz suyu, daha sonra krep hamuruna doğal ve lezzetli bir renk verici olarak iştah açıcı pembe renge kavuşmasını sağlamak amacıyla kullanın. Krep hamurunu sıvı yağ ile yağlanan yapışmaz bir tavada pişirin. Diğer taraftan Muratbey Sürmeli peynir ve Muratbey Lor peyniri karıştırıp krema ile lezzetli bir harç hazırlayın. Son aşamada pembe krepin içine Muratbey Burgu peynir ve salatalık yerleştirip rulo şeklinde sarın. Şeritler halinde dilimleyip servise edin.

    Renkli Topiler

    Malzemeler:

    Muratbey Topi peynir

    Orta büyüklükte marul

    Sarı ve kırmızı çeri domates

    Fesleğen

    Nane

    Sosu için;

    Pancar

    Saf zeytinyağı

    Karabiber, tuz

     

    Hazırlanışı:

    ImageMarulun orta yapraklarını kaseye yerleştirin. Sarı ve kırmızı çeri domatesleri dilimleyerek tuz ilave edin. Fesleğen ve nane yapraklarını ince kıyarak bir kabın içerisinde Muratbey Topi peynir ile buluşturup harmanlayın. (Topi peynirleri bir gece önce fesleğen ve nane ile buluşturarak bekletmek lezzetine lezzet katacaktır.) Muratbey Topi peynirlerini kaseye yerleştirin. Haşlanmış kırmızı pancar suyu ile pancar püresi bir miktar zeytinyağını, tuz ve karabiber karıştırarak peynirlerin üzerine gezdirin.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.