DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey’den Sevgililer Günü’ne özel San Sebastian Cheesecake tarifi

    Muratbey’den Sevgililer Günü’ne özel San Sebastian Cheesecake tarifi
    12.02.2020
    A+
    A-

    Bu yıl Sevgililer Günü’nde aşkınızı anlatmanın en tatlı yolu Muratbey’in San Sebastian Cheesecake tarifinden geçecek. Muratbey Sürmeli’nin eşsiz tadıyla çok özel bir lezzete bürünen son dönemin popüler tatlısı, bir yanıyla romantik bir yanıyla sürprizlerle dolu bir aşkı anımsatıyor

     

    Sevgiler Günü’nde elleriyle hazırladığı lezzetle sevgilisine tatlı bir sürpriz yapmak isteyenler, bu yıl aradıkları tarifi Muratbey’de buluyor. Son yılların popüler tatlısı San Sebastian Cheesecake’in tadını inovatif peyniri Sürmeli ile zirveye taşıyan Muratbey, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakırken bir kez daha kalpleri kazanıyor.

     

    San Sebastian Cheesecake Tarifi

     

    Malzemeler

    500 g Muratbey Sürmeli

    400 ml (2 su bardağı) krema

    4 adet yumurta

    1,5 su bardağı şeker

    2 yemek kaşığı un

    1 paket vanilya

     

    Hazırlanışı

    • Muratbey Sürmeli ve şekeri, geniş bir kabın içerisinde mikserle karıştırın. Peynir tamamen eriyinceye kadar bu işleme devam edin.
    • Oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek karışıma ekleyerek çırpmayı sürdürün.
    • Sırasıyla kremayı, vanilyayı ve unu ekleyin. Eklediğiniz her malzemenin ardından çırpmaya devam edin. Tüm malzemelerin eşit dağıldığı homojen bir karışım elde edene kadar mikseri kullanın.
    • Orta boy kelepçeli bir kek kalıbına, kenarlardan taşacak şekilde yağlı kâğıt yerleştirin, ardından kâğıdın her yerini hafifçe yağlayıp karışımı boşaltın.
    • Önceden ısıttığınız 190 derece fırında cheesecake’inizi yaklaşık bir saat pişirin.
    • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra cheesecake’i fırından çıkarmayın. Fırının kapağını biraz aralayarak kekinizin yarım saat dinlenmesini sağlayın.
    • Fırından çıkarıp oda sıcaklığında beklettiğiniz keki yaklaşık bir saat sonra buzdolabına alın. En az beş saat soğutun, bu süreyi bir güne kadar uzatabilirsiniz.

     

    İpucu

    San Sebastian Cheesecake’i servis ederken sizin ve sevdiğinizin damak zevkine göre süsleme yapabilirsiniz. Çikolata parçacıkları, kırmızı meyveler, limon veya portakal kabuğu rendesi, çikolata veya meyve sosları tatlınıza çok yakışacaktır. Ancak bu tatlardan yalnızca bir veya ikisini kullanmaya dikkat edin.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.