DOLAR 32,5564
EURO 34,8597
ALTIN 2428,326
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Afrika ülkeleri ticaret ataşeleri ile buluşuyor

    MÜSİAD Afrika ülkeleri ticaret ataşeleri ile buluşuyor
    04.12.2017
    A+
    A-

    Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afrika Ülkeleri Ticaret Ataşeleri’ni 5 Aralık Salı Günü Ankara’da ağırlayacak.

    Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD), Afrika Ülkeleri Ticaret Ataşeleri’ni 5 Aralık Salı Günü Ankara’da ağırlayacak. 25 Afrika ülkesinin Ticari Ataşesi’nin katılacağı kahvaltı organizasyonunda, Türkiye’deki Büyükelçilikleri nezdinde Ticaret Ataşelikleri bulunan Afrika ülkeleri ile karşılıklı ithalat ve ihracat potansiyeli, doğrudan yatırım olanakları ve iş ortaklığı fırsatları değerlendirilecek.

    Amaç Ticaret Hacmini Arttırmak

    MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu’nun (UİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıda, Türkiye’nin ticaret hacminin arttırılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Komisyon Başkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmed Zeki Güvercin, ana hedeflerinin Türkiye’nin kişi başına düşen ticaret hacmini (2.737 Amerikan Doları) 5 katına çıkarmak olduğuna dikkat çekti. Düzenlenmesi planlanan etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Güvercin, “Gayemiz iki bölge arasındaki ticaret hacminin daha da artırılması… Türkiye, bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı… Afrika ülkeleri de giderek gelişen bir ticaret ve dolayısıyla istihdam hacmine sahip. Afrika ülkelerinde iş fırsatlarının gelişmesi demek, Afrika Kıtası’nın kalkınmasının işverene ve çalışana yansıması demek… Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacmi 15 yılda dört kat artarak 5 milyar dolardan 20 milyar dolar seviyesine ulaştı. 10 yıl içerisinde bölgedeki Büyükelçilik sayımız 12’den 39’a çıktı.” dedi.

    Türkiye’nin Afrika’da 5 Milyar Doları Aşkın Yatırımı Var

    Türkiye’nin Afrika’ya yönelik yatırımlarında büyük gelişmeler yaşandığının altını çizen Güvercin, “Afrika ülkelerinde 5 milyar doları aşan bir Türkiye yatırımı söz konusu. Türk Hava Yolları şu an, 32 Afrika ülkesinde 51 noktaya sefer düzenliyor. Türkiye’nin Afrika Kıtası’na yaptığı kalkınma yardımları 2000 yılına kıyasla yüz katına ulaşarak 2015 yılı itibari ile 395 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti. Afrika kadim kültürü ve zengin insan kaynağı açısından tecrübesinden çokça istifade etme imkânı bulabileceğimiz büyük bir kıta. Afrika Ülkeleri Ticaret Ataşeleri ile yapacağımız kahvaltı organizasyonunu, iş ve yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi, alım (ithalat – ihracat) heyetlerinin koordinasyonu, ilgili ülkelerdeki kamu kuruluşlarının ve özel sektör yatırımlarının bir paydaşı olma noktasındaki çağrı ve davetlere daha bir aşina olmak ve birbirimizi daha yakından tanımak için samimi bir ortam olarak görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.