DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Ankara ve TÜGİAD başkent için bir arada

    MÜSİAD Ankara ve TÜGİAD başkent için bir arada
    10.02.2018
    A+
    A-

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi’ni ağırladı. “Ortak Değer Ankara” başlığı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, Ankara’nın ekonomik gelişimi ve yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

    MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ve Yönetim Kurulu, TÜGİAD Ankara Başkanı Ercan Kahraman ve TÜGİAD Ankara Yönetim Kurulu’nu ağırladı. Gerçekleştirilen toplantıda; Ankara’nın dünü ve bugünü mercek altına alındı. Toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyet dile getiren MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Ankaralı STK’ların ortak bir paydada buluşması gerektiğinin altını çizerek “Ankara ihracattaki 5. Sırasını Gaziantep’e kaptırarak 6. Sıraya geriledi. Ankara’da ki tüm aktörlerin, tüm STK’ların bu durumun üzerinde durması gerekiyor. Afrin Zeytin Dalı Harekâtı ve içinde bulunduğumuz süreç bizlere gösterdi ki; kendi kendimize yetebilir bir sanayimiz olmalı. Yakın zamanda gündeme getirdiğimiz HAB projesi gündemli toplantımız bu noktada, hem Türkiye hem de Ankara için büyük değerdir. MÜSİAD Ankara olarak biz değerimize sahip çıkarak, üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi. TÜGİAD Ankara Başkanı Ercan Kahraman ise Ankara’nın yararı için atılacak her adımda MÜSİAD Ankara ile iş birliği içinde olabileceklerinin altını çizerek “Türkiye sanayisi ve sanayicisine yapılan yatırım ile ancak güçlü bir ülke olacaktır. Atılacak adımlarda Türkiye sanayicisinin muhatap alınması gerekiyor. Sanayinin gelişmesi ve birçok sanayicinin kalkındırılması ülke ekonomisi için çok büyük değer olacaktır. Bir de ihracat çarkının döndürülmesi için direkt uçuşların çoğaltılması noktasında adımlar atmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

    Ankara’nın kalbi Ulus tekliyor

    Ulus sorununu her fırsatta dile getirdiklerini ve yapılması gereken başlıkların üzerinde titizlikle durduklarını söyleyen MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal “Ankara’nın ne yazık ki çok büyük talihsizlikleri oldu. Başkent sahiplenilmedi. Artık bundan sonra önümüze bakmalı ve yapılması gerekenler noktasında hızlı adımlar atmalıyız. Burası Başkent ve ne yazık ki hala bir stadyumumuz yok. Ulusal arenada boy gösterebilmek için bu gibi detaylar çok önemli. Biz Ankara Platformu adı altında bu gibi gündem maddeleri üzerinde yoğunlaşıyoruz” dedi. İlhan Erdal Ulus’un eski canlılığına kavuşması için bir türlü gerekli çabanın gösterilmediğini de sözlerine ekleyerek: “Hacı Bayram ve Rüzgârlı Sokak’a bir bakın. Bir saatten sonra oralarda kimseyi göremezsiniz. Ankara’ya misafir getirdiğinizde alıp AVM mi gezdireceksiniz? Bu mesele hepimizin meselesi. MİA 2 projesi Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından sahiplenildi. Bu çok sevindirici. Siteler esnafı kan ağlıyor. Ankara’nın mobilyası İnegöl’den daha değerli. Neden İnegöl ön planda? Bunları düşünmek gerekiyor”

    “Ankara için atılacak her adımda varız”

    Düzenlenen tanışma toplantısının her iki STK için çok güzel bir adım olduğunu söyleyen Ercan Kahraman, bundan sonraki süreçlerde MÜSİAD Ankara ile birlikte bir yol haritası çizilmesinin gerekliliğini anlattı. “Ankara’nın değerine değer katacak her adımda varız” diyen Ercan Kahraman “Katma değer üretecek işler yapmak ve ihracatımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Genç iş adamlarımız bulundukları bölgeler için katma değer üretecek işler yapmalı. Ankara’nın yavaş yavaş memur kenti imajından sıyrıldığını görüyoruz. Türkiye sanayisinin yüzde 25-30’unu Ankara oluşturuyor. Aynı zamanda Ankara, sağlık sektörü ve ileri teknolojileri ile ön planda. Bu teknolojik gelişmeleri daha fazla yakından takip etmek ve çağın gerisinde kalmamak gerekiyor” dedi. “Tüm Yönleriyle Ankara Ekonomisi Raporu” hazırladıklarını da anımsatan Ercan Kahraman rapor başlıklarını da anımsatarak; çalışmada kentleşme sorunu, turizm konusundaki yetersizlik direkt uçuşların azlığı, trafik yoğunluğu gibi konuların üzerinde durduklarını söyledi. MÜSİAD Ankara ve TÜGİAD Ankara yöneticileri Ankara için tekrar bir araya geleceklerini belirttiler.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.