DOLAR 32,5372
EURO 34,9263
ALTIN 2439,458
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Romanya’ya “Üstün İşbirliği ve Girişimci Dış Kaynak Kullanımı” Ödülü

    MÜSİAD Romanya’ya “Üstün İşbirliği ve Girişimci Dış Kaynak Kullanımı” Ödülü
    07.11.2017
    A+
    A-

    Özel Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Ulusal Konseyi (CNIPMMR) ve İş, Ticaret ve Girişimcilik Bakanlığı işbirliği ile JW Marriott Bucharest Grand Hotel de, “Romanya’da Özel Şirketlerin Ulusal Başarıları” 25. Yılı organizasyonu düzenlendi. Törende MÜSİAD Romanya, “Üstün İşbirliği ve Girişimci Dış Kaynak Kullanımı” ödülüne layık görüldü. Ödülü MÜSİAD Romanya Şube Başkanı Cem Aksoy aldı.

    Her yıl Romanya’da iş ortamını bir araya getiren bu organizasyona; CNIPMMR Başkanı Florin JIANU, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçisi S. Hans KLEMM, Halkın Danışma ve Sosyal Diyalog Bakanı Gabriel PETREA, Avrupa Fonları Bakanı Marius NICA, Ticaret, İşletme ve Girişimcilik Bakanlığı Devlet Sekreteri Paula Pîrvănescu, TEODOROVICI Senatörü Eugen-Orlando, Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Robert NEGO, NICOLESCU CNIPMMR Onursal Başkanı Dr. Ovidiu, FNGCIMM Genel Müdürü Alexandru PETRESCU, Virgil POPESCU’nun yanı sıra 400’den fazla kişi katıldı.

    150 şirket arasından ilk üç sıraya girenlere ödülün verildiği törendeki kategoriler ulusal ve ülke sıralamaları başlığı altında belirlendi. Ulusal kategorileri; mikro, küçük, orta ve büyük çaplı faaliyetler oluştururken; ülke sıralamaları kategorisinde ise, – NACE (mikro, küçük, orta ve büyük işletmeler) ve İş ödülleri ve özel ödüller yer aldı.

    Ödüllendirme; genel performans, verimlilik, ciro ve brüt kâra göre 10 milyar Lei (İki Milyon İki Yüz Bin Euro) ciro, 1 milyar Lei (İki Yüz Yirmi Bin Euro) kar ve 34.000 üzerinde çalışan temel gösterge kriterlerine göre yapıldı. “Romanya’da Özel Şirketlerin Ulusal Başarıları” organizasyonunda MÜSİAD Romanya Üstün İşbirliği ve Girişimci Dış Kaynak Kullanımı ödülüne layık görüldü. MÜSİAD Romanya adına bu ödülü Şube Başkanı Cem AKSOY aldı.

    Organizasyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren CNIPMMR Başkanı Florin Jianu şöyle konuştu: Bu organizasyon ve üyeleri, CNIPMMR’ın Romanya’daki işveren örgütleri arasında en güçlü olduğunu kanıtladı. Bugün CNIPMMR kuruluşunun 25 yılını kutluyoruz. Romanya’nın önümüzdeki yıl iş ortamını desteklemeye devam edeceğiz ve CNIPMMR’ın yeni organizasyonlar düzenleyeceğiz” dedi.

    Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar, Türkiye ticari ilişkilerinde Romanya’nın önemine değinerek “Ülkemizle Romanya arasında kökleri tarihe dayanan güçlü siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağlar bulunuyor. Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkiler üst düzeyde var olan yakın diyalog ve dostluk ilişkileri çerçevesinde sürdürüyor. Bu diyaloğun bu gibi organizasyonlarla güçlendirilmesi önemli” şeklinde konuştu.

    MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise aldığı ödülden dolayı Romanya Başkanı Cem Aksoy ve MÜSİAD Romanya üyelerini tebrik etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.