DOLAR 32,3707
EURO 35,0492
ALTIN 2325,66
BIST 9097,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD: Teknoloji transferi yapmak yerine teknolojiyi üretmek gayretindeyiz

    MÜSİAD: Teknoloji transferi yapmak yerine teknolojiyi üretmek gayretindeyiz
    18.12.2017
    A+
    A-

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Enerji Sektör Kurulu tarafından, MÜSİAD Adana Şubesi ev sahipliğinde Sheraton Adana Hotel’de “2023’e Doğru Enerji Marketinde Yerli Üretim Payı” ana konulu Türkiye İstişare Toplantısı düzenlendi.

    15-16 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenen programa; MÜSİAD Genel Başkan Vekili Mahmut Asmalı, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Sektör Kurulu Başkanı Bayram Şenocak, MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz, Türkiye Elektrik İletim AŞ.(TEİAŞ) Genel Müdürü Abdullah Atalay, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Altaca Enerji AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Alper Önoğlu, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Meclis Başkanı Sebahattin Yumuşak, ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Hacı Sabancı OSB Başkanı Bekir Sütçü ve MUSİAD Şube Temsilcileri ile sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

    Gündemimizde Enerji Depolanması Var

    Zirvenin açılışında konuşan MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Dr. İzzet Alagöz, MÜSİAD’ın enerji alanında olup bitenleri izlemeyi değil, tam merkezinde olmayı tercih ettiğini söyledi. Enerjiyle ilgili komisyonun en etkin çalışan birimlerden biri olduğuna vurgu yapan Dr. Alagöz, “Biz elektrik depolanması ile ilgili teknoloji üzerinde araştırma-geliştirme çalışmalarımızın son aşamasına geldik. 2018’in başlarında bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Bu alanda dünyada 8 şirket çalışıyor. Biz bu alanda teknoloji transferi yapmak yerine teknolojiyi üretmek gayretindeyiz. Bunun ilk adımlarını attık, çok yakında ticari çıkışımızla da kamuoyuyla verilerimizi paylaşacağız” dedi.

    3 Yıllık Doğalgaz İthalatı 4 Nükleer Santraliyle Eşdeğer

    Toplantıda söz alan MÜSİAD Genel Başkanvekili Mahmut Asmalı, Türkiye’nin 2023 yılı için birçok alanda büyük hedefler koyduğunu belirtti. Asmalı, “Hedeflerin büyük olduğu alanlardan biri de enerji sektörüdür. Son yıllarda yapılan güçlü yatırımlarla özellikle nükleer ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye ciddi bir atılım yapmaya hazırlanıyor. 2023 yılına kadar Mersin Akkuyu ve Sinop’ta olmak üzere iki nükleer santralin işletmeye alınmış olması ve 3’üncüsünün de inşaatına başlanması planlanıyor. Çok çarpıcı bir veriyi de sizinle paylaşmak istiyorum: 3 yılda gerçekleştirdiğimiz doğalgaz ithalatına ödenen parayla 4 tane nükleer santral kurabiliyoruz. Dolayısıyla bizim artık paramızı da enerjimizi de doğru kullanmamız gerekiyor. Artan nüfusla ve gelişen sanayiyle doğru orantılı olarak enerji tüketimi de artış gösteriyor” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.