DOLAR 32,5645
EURO 34,8885
ALTIN 2435,968
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Tiflis şubesi açıldı

    MÜSİAD Tiflis şubesi açıldı
    23.04.2018
    A+
    A-

    MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımıyla MÜSİAD Tiflis şubesinin açılışı yapıldı

    Açılış törenine MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın yanı sıra Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, MÜSİAD Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel, Gürcistan İşverenler Konfederasyonu Başkanı Elguja Meladze, MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Türk ve Gürcü İşadamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Celal Sancar, MÜSİ̇AD yurtdışı şube başkanları ve temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.

    Açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, MÜSİAD olarak Türkiye dışında 196. şubelerinin açılışını yaptıklarını belirterek toplam 73 ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydetti.

    Kaan, “Burada ekonomik olarak para kazanmak gibi MÜSİAD’in bir misyonu yok, MÜSİAD hem bir ekonomik kuruluş, bir sermaye platformudur aynı zamanda da ülkeleri birbirine birleştiren ticaret diplomasisiyle birlikte gönülleri birleştirme özelliğimiz de var bizim.” diye konuşan Kaan, Gürcistan’ın Türkiye’nin kapı komşusu olduğunu hatırlatarak iki ülkenin ekonomik olarak birbirine bağlı olduğunu ifade etti.

    Türkiye’nin Gürcistan’la olan ekonomik ilişkilerini daha da genişletmek için bugün Tiflis’te bir ofisin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getiren Kaan, Gürcistan ticaret odası yetkileri ile ticaretin artırılmasına ilişkin, Tiflis ziyareti kapsamında bir anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

    Kaan, Türkiye’nin Gürcistan’a olan ihracat hacminin yaklaşık 210 milyon dolar seviyesinde, Gürcistan’ın Türkiye’ye olan ihracatının ise düşük bir seviyede olduğuna vurgu yaparak, “Gürcistan’ın ihracatını da artıracak şekilde aynı zamanda üçüncü pazarlarda dünyaya açılamalarına vesile olacak şekilde çalışacağız. Bizim amacımız bunu yaygınlaştırmaktır.” diye konuştu.

    MÜSİAD Tiflis Ofisi Başkanı Yücel de konuşmasında, Türk devletine ve MÜSİAD merkez yönetimine verdikleri destek için teşekkür ederek, MÜSİAD olarak Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

    Açılış töreninin ardından birer konuşma yapan Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Yazgan, AK Parti Artvin Milletvekili Kışla ve AK Parti Bursa Milletvekili Şahin, MÜSİAD Tiflis ofisinin Türkiye ile Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için son derece önemli olduğunu ifade etti.

    Tiflis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

    Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği tarafından düzenlenen programa, Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Tiflis Ofisi Başkanı Özgür Yücel, MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Türk ve Gürcü İşadamları Derneği Başkanı Celal Sancar, Türkiye Maarif Vakfı TMV Gürcistan Direktörü Selçuk Baş, Tiflis Maarif Okulları Müdürü Taner Canpolat, Türk iş adamları, çocuklar ve velileri katıldı.

    Yazgan, büyükelçilik bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz bugün gerçekten kutlu bir gün yaşıyoruz, gurur verici bir gün yaşıyoruz ama en önemlisi çocuklarımız açısından bir bayram yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Büyükelçi Yazgan herkesin Türk ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Etkinlikte TMV Tiflis okulu öğrencileri ile Gürcü Halk Dansları Topluluğu Erisiyon konser verdi. .

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.