DOLAR 32,5718
EURO 34,8623
ALTIN 2432,433
BIST 9722,7
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD Yurtdışı Roadshowuna çıktı, hedef 100 yabancı firma

    04.06.2018
    A+
    A-
    MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu, “100 yabancı firma” hedefiyle yurtdışı roadshowuna çıktı
     
    MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Danimarka Şubesinin düzenlediği iftar programına katıldı. Söz konusu programa T.C. Kopenhag Büyükelçisi Uğur Kenan İpek, T.C. Kopenhag Ticaret Müşaviri Emine Şendil, MÜSİAD Danimarka Şube Başkanı Latif İbişoğlu ve çok sayıda işadamı katıldı.
    100 Yabancı Şirkete Stant Açtırmayı Hedefliyoruz
    Söz konusu programda konuşma gerçekleştiren Uyar, 17. MÜSİAD EXPO Fuarı’nın 21-24 Kasım tarihleri arasında CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirileceğini belirtti. MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma olarak tüm şubelerimiz, temsilcilerimiz ve partner kuruluşlarımızla fuara odaklandıklarını ifade eden Uyar, 100 yabancı firmayı stand katılımcısı olarak fuara getirmeyi hedeflediklerini ve bu amaçla roadshow programına çıktıklarını belirtti.
    Ticaret Hacmi Arttırılmalı
    İki ülke arasındaki ticaret hacmine değinen Uyar, “2017 yılı ekim sonu itibariyle ticaret hacmi yaklaşık 1,5 milyar dolar şeklinde gerçekleşti. Danimarka’dan ithalatımız 670 milyon dolar, ihracatımız ise 796 milyon dolar.” dedi.
    Karşılıklı ticaret dengesine vurgu yapan Uyar, ticaret fazlası verdiğimizi ifade etti. İki ülkenin ticari anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Uyar, MÜSİAD Danimarka olarak bu potansiyelin değerlendirilmesi adına ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını belirtti.
    Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesinde En Önemli Yol: Ticaret Diplomasisi
    MÜSİAD olarak her fırsatta “Ticaret Diplomasisi” vurgusu yaptıklarını belirten Uyar, göreve geldiğimiz ilk günden beri bu konu üzerinde durduklarını ifade etti. Muhatap ülkeler ile siyasetten bağımsız olarak ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Uyar, Türkiye’nin gerek gelecek vizyonu gerekse ihracat hedeflerinin geliştirilmesi noktasında, “ticaret diplomasisini” işler hale getirmenin olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.