DOLAR 32,3363
EURO 35,115
ALTIN 2233,558
BIST 8734,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Müşteriye mutlu alışveriş deneyimi sunmanın sırrı kokudan geçiyor

    Müşteriye mutlu alışveriş deneyimi sunmanın sırrı kokudan geçiyor
    09.05.2018
    A+
    A-

    Mağazalar müşterilerine ferah, temiz, huzurlu bir alışveriş ortamı oluşturmak ve mutlu bir alışveriş deneyimi sunabilmek için konseptlerine uygun etkili kokular tercih ediyorlar. Doğru koku kullanımı müşteriyi alışveriş yapmaya da teşvik ediyor ve satışları yüzde 30’un üzerinde arttırıyor. 6. Müşteri Hizmetleri & Deneyimi Zirvesi’nde koku bilimi ve kokunun müşteri davranışları üzerindeki etkileri deneyim alanında en çok konuların başında geldi.

    Türkiye’nin müşteri deneyimini konu alan ilk ve tek etkinliği; Müşteri Hizmetleri ve Deneyimi Zirvesi, 9 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Müşteri deneyiminin bütün yönleri ile ele alındığı zirvede, koku bilimi ve kokunun müşteri davranışları üzerindeki etkilerini gündemdeki ana konulardan biri idi. Scentlinq firması, zirvenin müşteri deneyimi alanında “burnunuza ne kadar güveniyorsunuz” yarışması ile katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

    Scentlinq Genel Müdürü Ebru Erkiletlioğlu, mağazalarda koku kullanımının doğrudan müşterinin duygularına hitap ettiğini belirterek, doğru kokunun müşterilere rahat ve mutlu bir alışveriş deneyimi sunduğunu, mağazanın konseptine uygun kokuların kullanılmasının satışları üzerinde de olumlu etkileri olduğunu ifade etti. Erkiletlioğlu araştırmalara göre kokunun satışları büyük oranda artırdığını söyledi.

    Günümüzün müşterisi mağazalarda huzurlu bir ortamda alışveriş yapmak istiyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan müşteriler için alışveriş aynı zamanda dinlenme, sosyal ortamda bulunma, kendini güncelleme, günlük sorunlardan – sıkıntılardan uzaklaşma anları anlamına geliyor. Mağazalar müşterilerine arzuladıkları ortamı sağlayabildiklerinde müşteriler de o mağazada daha çok vakit geçiriyor, daha çok alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Aydınlatma, havalandırma, temizlik, ürünlerin yerleşimi, uygun müzik kullanımı gibi diğer etkenlerin yanı sıra konsepte uygun, doğru kokuların kullanılması da son derece etkili. Müşteriler mağazalardaki kokuların farkında olmasalar da etkisinde kalabiliyorlar. Koku, insanların duygu yüklü anılarını tetikleyen en güçlü uyarıcı aslında. Koku insanlara daha önceki anılarını, güzel deneyimlerini; bazen bir insanı, bazen bir mekanı çağrıştırabiliyor. İnsanların mutluluk, huzur, ferahlık, canlılık, tatil, aşk, sevgi, cinsellik gibi duygularına hitap eden çok sayıda farklı koku, mağazanının konseptine uygun olarak kullanıldığında doğrudan müşterinin duygularını harekete geçiriyor.Kokunun marka algılamasını ve satın alma davranışını etkilediği son yıllarda yapılan çeşitli araştırmalar ile kanıtlandı.” dedi.

    Erkiletlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Scentlinq olarak, 2008 yılında İstanbul’da faaliyete başladığımız günden beri çok yol kat ettik. 2014 yılı itibari ile 42 ülkede distribütörlerimizle birlikte faaliyet gösteriyoruz. Geldiğimiz noktada kurumsal profesyonel ortam kokulandırma alanına, yeni ve farklı bir açıdan bakıyoruz. Kurumsal kimlik, marka ilişkilendimesine ilave ve daha önemli olarak, kokuya bir iç mimari aracı, dekoratif bir element olarak yaklaşıyoruz. Başka bir deyişle, kokuyu bir iletişim aracı olarak kullanıyoruz. Bu yüzden doğru koku seçimi, kokuların tasarım ve üretim kalitesi işimizin en önem gösterdiğimiz parçası.”

    Nice Medya tarafından 6. kez organize edilen etkinlikte bu yıl 5 farklı panelde, 27 ayrı oturumda 49 konuşmacı yer aldı. Etkinliğe Operasyon ve Çağrı Merkezi Müdürleri, Müşteri Hizmetleri Direktörleri, Müşteri Deneyimi Müdürleri, E-Ticaret Direktörleri, Dijital Dönüşüm Uzmanları, CDO’lar, IT Yöneticileri, Genel Müdürler, Pazarlama Müdürleri ve Satış Müdürleri başta olmak üzere üst düzey yöneticilerin yer aldığı 650’den fazla profesyonel katıldı.

    Etkinlikte TURKCELL, GALATASARAY, VESTEL, TATA COMMUNICATIONS, -Mi4biz, COCA COLA İçecek, FIAT, THY TURKISH CARGO, DAIKIN, TKFB, DRD Filo, AFINITI Türkiye, SESTEK, SOR’UN, NIXXIS, TANI, TEB, COMDATA TÜRKİYE, KOÇTAŞ, OPET, SİSTAŞ, AKSİGORTA, ENPARA.COM, SAHİBİNDEN.COM, HEPSİBURADA.COM, N11.COM, WEBHELP, VODAFONE, MEDIAMARKT, SMG, SAS, JABRA, THE RITZ CARLTON, MEMORİAL HASTANESİ, VODATECH, GARANTİ BANKASI, AKBANK, TÜRKİYE FİNANS, LEADNEURO ve MEPAŞ ENERJİ gibi birçok markanın üst düzey yöneticisi panel ve sunumlarda deneyim ve görüşlerini paylaştılar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.