DOLAR 32,6562
EURO 34,7831
ALTIN 2493,802
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Müteahhitler: 70 milyar dolarlık fırsat var

    Müteahhitler: 70 milyar dolarlık fırsat var
    14.05.2017
    A+
    A-

    Uluslararası Müteahhitler Birliği’nin genel kurulunda 2020’ye kadar 70 milyar dolar yatırım yapılacağı mesajı verildi. Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Urfalılar, “Buradan pay almak için kalitemizi göstermeliyiz“ dedi…
    Uluslararası Müteahhitler Birliği’nin (EIC) her yıl iki defa Avrupa’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 108 müteahhitlik firmasının bir araya gelmesi ile yapıldı.

    Toplantıya Türk yapı malzemelerini tanıtmak için İstanbul Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) adına Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar katıldı. Türk yapı malzemelerinin dünya ihracatındaki önemine dikkat çektiklerini belirten Urfalılar, “Avrupalı müteahhitlere Türk malı damgalı ürünlere hiç düşünmeden güvenebileceklerini belirttik. Bizim ülkemizde ve uluslararası arenada gerçekleştirdiğimiz projeleri dünyaya anlatmamız lazım. Burada müteahhitlere gerçekleştirilen sunumda dünyadan birçok projenin gösterildiğini gördük. Ne yazık ki bizim projelerimiz bilinmiyor” diye konuştu.

    Ortak proje yapalım

    Avrupa’da bir yapı hareketinin olduğunu vurgulayan Urfalılar, şunları söyledi: “2020’ye kadar 70 milyar dolarlık yatırım yapılması söz konusu. Bu rakam tüm sektörü heyecanlandırdı. Türk yapı malzemeleri sektörü olarak buradan pay almak için kalitemizi en iyi şekilde anlatarak kendimizi göstermemiz gerekiyor. İngiltere’den çıkan Brexit kararı ile şu anda Avrupa yeni bir siyasi ve ekonomik sürece giriyor. İngiltere’nin ardından İtalya’nın da bu sürece gireceği tahmin ediliyor. Bizim yeniden yapılanacak olan Avrupa pazarında yer almamız, Avrupalı müteahhitler ile ortak projeler gerçekleştirmemiz lazım.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.