DOLAR 32,5593
EURO 34,8378
ALTIN 2430,203
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    NASA roket kalkışını Türk cihazı ile fotoğraflıyor

    NASA roket kalkışını Türk cihazı ile fotoğraflıyor
    22.01.2018
    A+
    A-

    Yıldız Teknopark Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren ve Miops Teknoloji firması tarafından geliştirilen Miops Smart kamera tetikleyici, şimşek, roket kalkışları, nesnelerin kırılma anları, balon patlama anı, su damlası sıçraması gibi yüksek hızda anlık olayların fotoğraflanmasını kolaylaştırıyor. NASA roket kalkışını, ABD ordusu bomba infilak anını Türk cihazı Miops Smart ile fotoğraflıyor

    Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme üslerinden biri olan Yıldız Teknopark Kuluçka Merkezi’nde faaliyet gösteren bir firma olan Miops Teknoloji, Miops Smart kamera cihazını geliştirdi. Kamera ya da flaşları tetikleyerek, fotoğrafçıların refleksleriyle yakalamasının çok zor olduğu yüksek hızda anlık olayları fotoğraflayabilen cihaz sayesinde savunma, güvenlik ve medya sektörlerinde çalışan profesyoneller başta olmak üzere pek çok sektöre çözüm sağlanıyor. NASA roket kalkışını, ABD ordusu bomba infilak anını Türk cihazı Miops Smart ile fotoğraflıyor.

    “İnsanlar için tehlike yaratan durumlarda fotoğraf çekimi otomatik oluyor”

    Miops Smart’ın özellikleri ve sunduğu çözümlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner, “Ar-Ge çalışmalarına destek vermekten büyük memnuniyet duyduğumuz Miops Teknoloji’nin yeni ürünü Miops Smart, fotoğrafçılara anlık fotoğraf çekimi sağlamasının yanı sıra ışık, ses, lazer gibi dahili sensörleri sayesinde, ortamda insan bulunmasının tehlike arz ettiği durumlarda da fotoğraf çekimini otomatik hale getiriyor. Miops Smart ile birlikte, yıldırım fotoğrafçılığı gece ve gündüz ayırt etmeksizin çok kolay hale geliyor. Balon patlaması, bardak kırılması, su damlalarının sıçrama anı gibi milisaniyeler içinde gerçekleşen olaylar için de istenilen anın fotoğrafı rahatlıkla çekilebiliyor. Havada bir kurşunu fotoğraflamak, bir nesnenin patlama anını çok yüksek hızlı fotoğraf makinelerine ihtiyaç duymadan çekebilmek de profesyoneller başta olmak üzere tüm kullanıcılara büyük fayda sağlıyor dedi.

     

    “Yıldız Teknopark sayesinde Ar-Ge süreçlerimiz daha hızlı ve verimli oldu”

    Miops Teknoloji Kurucu Ortağı Onur Çelik, Yıldız Teknopark’ta olmanın avantajlarına ve firma hedeflerine ilişkin, “Yıldız Teknopark içerisinde diğer firmalar ile işbirlikleri yapma ve farklı sektörler ile sinerji oluşturma fırsatı bulduk. Böylece Ar-Ge süreçlerimiz daha hızlı ve verimli hale geldi. 2016 gibi kısa bir süre önce kurulmuş olmamıza rağmen 20 ülkeye satış yapar duruma geldik. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok yerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 2018’de 10 milyon ihracat hedefi koyduk” dedi.

    “Kablosuz akıllı cihazlar aracılığıyla kontrol edilebilen cihazımızla fark yaratıyoruz”

    Çelik, ürünün farklarına ilişkin yaptığı açıklamada,Miops Smart ürünümüzü muadilleriyle kıyasladığımızda, kablosuz olarak akıllı cihazlar aracılığıyla da kontrol edilebilen komple bir çözüm sunduğumuzu söyleyebilirim. Epey ilgi gören bu çözüm NASA ve ABD ordusunun da dikkatini çekti. Dünyanın en büyük kamera ekipman mağazalarından Amerika’daki B&H Photo’nun yanı sıra NASA ve Amerikan Ordusu ürünümüzü kullanmaya başladı. NASA, ürünlerimizi roket kalkış anlarında, Amerikan Ordusu ise bomba infilak testlerinin fotoğraflanmasında kullandı. Bu noktadan hareketle diğer sektörlerle birlikte özellikle savunma ve güvenlik sektöründe büyümeyi amaçladığımızı ifade edebilirim” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.