DOLAR 32,3304
EURO 35,0605
ALTIN 2285,078
BIST 8981,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ne izleyeceğini seçerken türüne değil, hikayesine bak!

    Ne izleyeceğini seçerken türüne değil, hikayesine bak!
    23.08.2017
    A+
    A-

    Netflix’te dizi ve filmlerin yüzde 80’den fazlası, kişiye özel öneriler sayesinde keşfediliyor.

    Kendinizi tanıdığınızı mı düşünüyorsunuz? Hangi film ve dizileri beğendiğinizi, hangi türden hoşlandığınızı… Belki komedilere bayılıyorsunuz veya gerilim filmlerine. Ya da illa aksiyon filmi olsun diyenlerdensiniz ama çizgi roman kahramanları kesinlikle size göre değil.

    Acele karar vermeyin! Netflix – Marvel işbirliğinin bugüne kadar çıkardığı tüm kahramanları bir araya getiren Marvel’s The Defenders fikrinizi değiştirebilir. Özellikle sekiz bölümüyle aynı anda yayınlanan dizi Netflix ana sayfanızda öneri olarak karşınıza çıktıysa…

    Kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek için sürekli çalışan Netflix, 190’dan fazla ülkede 104 milyon kullanıcısının izleme alışkanlıklarını analiz ederek, her birine kişiselleştirilmiş önerilerde bulunuyor. Bu şekilde kullanıcıların, seveceği yeni film ve dizileri keşfetmesi her zamankinden kolaylaşıyor. Netflix’te içeriklerin yüzde 80’den fazlası, bu şekilde kullanıcılar tarafından öneri sayfasında görüldükten sonra izleniyor. Netflix öneri algoritması, yepyeni türlerin keşfedilmesi mümkün kılıyor ve sadece türe göre seçim yapma alışkanlığının da ortadan kalkmasını sağlıyor.

    İZLEYİCİLER HİÇ BEKLEMEDİKLERİ TÜRDEN FİLM VE DİZİLERE BAYILABİLİYOR

    Örneğin, bugüne kadar Netflix – Marvel işbirliğinden çıkan Marvel’s Daredevil, Marvel’s Luke Cage, Marvel’s Jessica ve Marvel’s Iron Fist dizilerini izleyen her sekiz kişiden biri, daha önce hiç çizgi roman dizisi izlemediğini söylüyor. Üstelik türlere yönelik kırılan önyargı sadece çizgi roman uyarlamalarında görülmüyor. Benzeri şekilde her beş Stranger Things hayranından biri, ilk defa bu diziyle korku türüne giriş yaptıklarını söylüyor. Yine her yedi Black Mirror izleyicisinden biri, bu diziyi izlemeden önce bilim kurguyu seveceklerini düşünmediğini belirtiyor.

    Netflix Ürün İnovasyonu Başkan Yardımcısı Todd Yellin “Netflix olarak türlerin aslında sadece başlıklardan ibaret olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de üyelerimizin kalıplarını kırıp hoşlarına gidecek yeni hikayeler keşfetmelerine yardımcı olacak gelişmiş algoritmalar kullanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki izleyiciler hiç beklemedikleri türden film ve dizilere de bayılabiliyorlar” diyor.

    HANGİ SÜPER KAHRAMANINA HAYRANSINIZ AMA HENÜZ SİZ DE BİLMİYORSUNUZ?

    Kullanıcılarının Marvel’s The Defenders’dan önceki dört ayrı çizgi roman dizisini izlemeden önce en çok hangi içerikleri izlediğine bakan Netflix, bu şekilde çizgi roman türüne yeni olan izleyicileri Marvel evrenine girmeye teşvik eden yapımları da tespit etmiş oldu.4 2015-2017 yılları arasında dünya genelinde 40’tan fazla ülkedeki izleme alışkanlıklarından çıkan araştırma sonuçlara bakarak, siz de izlediğiniz dizilere göre hangi süper kahramanın sıkı hayranı olabileceğinizi öğrenebilirsiniz:

      • Anti-kahramanlar ve etik belirsizlik – Marvel’s Daredevil. House of Cards gibi politik dramlardan veya aile değerlerine bağlılığı sorgulatan Ozark gibi hayatın gri alanlarında gezinen dizilerden gözlerini alamayanlardansanız Daredevil hayranı olma ihtimaliniz yüksek. Aynı zamanda Breaking Bad’de Walter White ve Dexter’da Dexter Morgan gibi tuhaf ana kahramanları beğeniyorsanız, Daredevil bir sonraki ideal karakteriniz olabilir.

    Keskin mizah, güçlü kadın hikayeleri ve karanlık suç hikayeleri – Marvel’s Jessica Jones. Master of None, Full House ve The Ridiculous 6’deki mizah anlayışının hitap ettiği kişiler; GLOW’daki gibi güçlü kadınları izlemeye doyamayanlar; karanlık suç hikayelerinin anlatıldığı, gerilimi bol Making A Murderer ve benzeri yapımların hayranları! Marvel’s Jessica Jones maratonuna son derece uygun olduğunuzu hatırlatırız.

    Tehlike dolu dünyalar ve karmaşık sorunlar – Marvel’s Luke Cage. Toplumun karanlık tarafını gösteren hikayeleri sevenler Luke Cage’e bayılıyor. Örneğin Amanda Knox’taki gibi suç kavramının ve Black Mirror’daki gibi teknolojinin sorgulanmasına ilgi duyanlardansanız veya uyuşturucu çetelerinin savaşlarına sahne olan Narcos ya da zombilerin dehşet saçtığı Z-Nation dizilerini seviyorsanız Luke Cage’i kaçırmayın.

    Nevrotik büyüme öyküleri – Iron Fist. Love, Californication ve 13 Reasons Why gibi nevrotik kahramanların gelişimlerine odaklanan yapımların izleyicileri, Dany Rand’in yetim bir çocuktan suçlularla savaşan bir kahramana dönüşme hikayesini izlemeye bayılıyor. Mücadele ederek zaferlere imza atanları merkezine alan Ultimate Beastmaster ve benzeri yapımların takipçileri, Marvel’s Iron Fist tam size göre.

    Netflix algoritmalarına göre hangi dizileri izleyenlerin Marvel hayranı olabileceğini gösteren tabloyu aşağıda, ilgili infografiği ise ekte bulabilirsiniz:

    Marvel
    Daredevil
    Marvel
    Jessica Jones
    Marvel
    Luke Cage
    Marvel
    Iron Fist
    Breaking Bad

    Dexter

    House of Cards

    Narcos

    Ozark

    Orphan Black

    Unbreakable Kimmy Schmidt

    Making a Murderer

    Master of None

    Narcos

    GLOW

    River
    Full House

    The 100

    The Ridiculous 6

    Amanda Knox

    ARQ

    Black Mirror

    Easy

    Narcos

    Stranger Things

    The Ranch
    Z Nation

    13 Reasons Why

    Amy Schumer: The Leather Special

    Burning Sands

    Dave Chappelle

    Grace and Frankie

    Love
    Californication

    The 100

    The Vampire Diaries

    Ultimate Beastmaster

    Netflix’te binlerce dizi ve film keşfedilmeyi bekliyor. Kendinizi sadece birkaç türle sınırlamayın! Üstelik film ve dizi izlemek için ille de internet bağlantınız olması gerekmiyor. İstediğiniz yapımları mobil cihazlarınıza yükleyerek, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde izleyebilirsiniz.

    Metodoloji

    1 Netflix, Marvel dizilerinden önce hiç süper kahraman hikayeleri seyretmemiş üyelerinin izleme alışkanlıklarını analiz ederek, daha önce global olarak en izlenen 10 diziyi tespit etti. Araştırma, 2015-2017 yılları arasında, 40’tan fazla ülkede gerçekleştirildi.

    2 Stranger Things’ten önce Netflix’te herhangi bir korku yapımı izlememiş olanlar.

    3 Black Mirror’dan önce Netflix’te herhangi bir bilim kurgu izlememiş olanlar.

    4 Marvel dizilerinden önce Netflix’te herhangi bir süper kahraman dizisi izlememiş olanlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.