DOLAR 32,5734
EURO 34,9876
ALTIN 2430,689
BIST 9755,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nefes Kredisi’ne büyük ilgi

    Nefes Kredisi’ne büyük ilgi
    04.05.2018
    A+
    A-

    – İTO, Nefes Kredisi kapsamında taahhüt ettiği 100 milyon TL’lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı bankalara yatırdı.

    – KOBİ’ler ilk bir ayda 6 ay ana para ödemesiz, 0.99 faizle 1.1 milyar liralık kredi kullandı.

    İTO Başkanı Avdagiç:

    – “1.5 milyar liralık Nefes Kredisi desteği öngörmüştük. Kredinin KOBİ sahiplerine süratle kullandırılması için öncülük etmek istedik ve son 4 milyon TL’yi de bugün ödeyerek, 100 milyon TL’lik nakit destek sözümüzü erken yerine getirmiş olduk.”

    İstanbul Ticaret Odası (İTO), Nefes Kredisi kapsamında kamuoyuna taahhüt ettiği 100 milyon TL’lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

    İTO’nun aktardığı bu kaynak sayesinde ilk bir ayda İstanbul’daki KOBİ’ler 6 ay ana para ödemesiz, 18 ay vadeli ve aylık 0.99 faizle 1.1 milyar liralık kredi kullandı.

    İTO Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının yeni yatırımları için krediye temel oluşturmak üzere söz verdikleri nakit parayı finans sistemine erken aktardıklarını söyledi.

    Avdagiç, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından TOBB öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi’ne bilhassa işletme sermayesi ve yatırım noktasında büyük bir ihtiyaç vardı. İTO olarak biz de bu talebe süratle cevap vererek en büyük desteği sağladık. 1.5 milyar liralık Nefes Kredisi desteği öngörmüştük. Kredinin KOBİ sahiplerine süratle kullandırılması için öncülük etmek istedik ve son 4 milyon TL’yi de bugün ödeyerek, 100 milyon TL’lik nakit destek sözümüzü erken yerine getirmiş olduk” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.