DOLAR 32,5842
EURO 34,7999
ALTIN 2511,389
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…

    Nelipide Gurme’de kahvaltı için ‘doğal’ bir mola…
    06.12.2017
    A+
    A-

    Hafta sonlarının vazgeçilmezi olan kahvaltıları Ordu’nun birbirinden lezzetli tatlarıyla taçlandıran Nelipide Gurme, modern dekorasyonu ve kendine özgü konseptiyle konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Nelipide’nin ancak Ordu köylerinde bulabileceğiniz eşsiz kahvaltı sofrasında; Ordu’dan özel olarak gelen ürünler, yine yaylalara has özel tereyağlı kuzine ekmeği, sadece yumurtanın sarısından yapılan menemen, peynir eritmesi ve turşu kavurması gibi özel lezzetler yer alıyor.

     Karadeniz’in doğal ortamında yetişmiş ürünlerin ahengiyle ortaya çıkan Nelipide Gurme Ordu Köy Kahvaltısı, Ordu’nun lezzet masalını İstanbullularla buluşturuyor.

    Dumanı üstünde tüten sıcacık Kuzine Ekmeği ile Ordu Köy Kahvaltısı
    Dumanı üstünde tüten ve sıcacık servis edilen ortası bol tereyağlı kuzine ekmeği Ordu Köy Kahvaltısı’nın vazgeçilmezi olurken; Peynir eritmesi ve sadece yumurtanın sarısından yapılan menemen ise masaları şenlendiriyor. Bir sanatçının elinden çıkmışçasına kendine hayranlık uyandıran Nelipide’nin kahvaltısında ayrıca; kuru yufka böreği, çemen, turşu kavurmaları, zeytin ezmesi, kızartmalar, sucuklu yumurta, menemen, kakaolu fındık kreması, petek balı, çeşitli reçeller ve peynirler yer alıyor.

    Ordu’dan gelen lezzet…

    Şairin dediği gibi kahvaltının mutlulukla ilgisi olduğuna inanan Nelipide,  ‘Gurme’ isminin hakkını fazlasıyla vererek ziyaretçileri için hafta sonlarını daha keyifli hale getiriyor. Kahvaltıyı sanata dönüştüren Nelipide, eşsiz kahvaltı malzemelerini Ordu’nun yöresel ürünlerinden seçerek İstanbul’da Bağdat Caddesi dışında; Ataşehir ve Beylikdüzü’nde de yer alan restoranlarında misafirlerinin beğenisine sunuyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.