DOLAR 32,5043
EURO 34,9621
ALTIN 2435,056
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    New Holland çiftçilere hayatlarını kolaylaştıran ürün ve teknolojiler sunuyor

    New Holland çiftçilere hayatlarını kolaylaştıran ürün ve teknolojiler sunuyor
    05.02.2018
    A+
    A-

    New Holland, İzmir Agroexpo Fuarı’nda traktör, zirai ekipman ve iş makinelerinin yanı sıra her zaman çiftçilerin yanında olduğunu göstermek üzere geliştirdiği ve sahadaki her türlü çalışmalarda hayatlarını kolaylaştıran yepyeni çözüm ve hizmetlerini tanıttı.

     Bu yıl 13. kez düzenlenen İzmir Agroexpo Uluslararası Fuarı’nın ziyaretçileri New Holland standında her ihtiyaca yönelik ve istenirse TürkTraktör Finans ile alım kolaylığı getirilen traktörler, tarımsal ekipmanlar ve yüksek performanslı iş makinelerini yakından inceleme fırsatını buluyor.

    Büyüyen bahçe tarımı göz önünde bulundurarak geliştirilen T480B ve TD4B bahçe serisi traktörleri ile TT4.75 yerli üretim motorlu traktörleri bu fuardaki ana lansman ürünleri arasında. Ekipman konusunda da çok donanımlı gelen New Holland, silindirik balya makineleri ve yem karma makineleri ile ilgi çekiyor.

    Bunlara ek olarak, TT4.65 ve TT4.75 traktör modelleriyle beraber sunulan ve yükleme işlemlerinin üstesinden kolaylıkla gelinmesini sağlayan yeni FL 3.15 Master ön yükleyici de ilk kez İzmir Agroexpo 2018’de çiftçilerin beğenisine sunuluyor.

    Pazardaki kesintisiz liderliğinde 11. yılını dolduran TürkTraktör’ün lider markası New Holland, fuarda ürünlerine ek olarak sergilediği yeni mobil uygulamasıyla ile çiftçinin her an yanında olduğunu ve fuara tam donanımlı olarak katıldığını bir kez daha gösterdi.

    Tarımı ileriye taşıyacak teknolojik çözümler New Holland standında

    Türkiye’de tarımda teknoloji kullanımını artırıp yaygınlaştırmak adına TürkTraktör teknoloji ekiplerince geliştirilen New Holland Asistan mobil uygulamasının ilk tanıtımı da İzmir Agroexpo Fuarı’nda yapılıyor. Çiftçilerin bilgiye erişimini kolaylaştırmak üzere tasarlanan Asistan ile başta çiftçiler olmak üzere uygulamayı kullanan herkesin sosyal ve iş hayatını daha verimli planlayabilmesine destek olunuyor. Asistan’ı pratik bir şekilde cep telefonu veya tabletlerine indiren kullanıcılar bulundukları bölgenin hava durumundan, sektörel haberlere; tarlalarına ektikleri ürünlerin fiyatlarına kadar birçok farklı bilgiye ulaşabiliyorlar. Uygulama ile aynı zamanda çiftçiler hızlı ve kolay bir şekilde bulundukları konuma bağlı olarak en yakın servisten randevu da talep edebiliyorlar. Asistan aynı zamanda uygulama üzerinden sosyal medya paylaşımları yapılmasına da olanak tanıyor.

    ‘Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi’nin anketine 9 haftada 11 bin 500’den fazla kişi katıldı

    New Holland tanıtım alanında aynı zamanda TürkTraktör’ün 2017 yılının sonunda bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bilinçli Çiftçi, Güvenli Tarım Hareketi ile ilgili bilgilendirmeler de yapılıyor. Bilinçsiz traktör sürüşünün ve tarım ekipmanları kullanımının neden olduğu kazaların göz ardı edilmemesi gereken ulusal bir sorun olduğu noktasından yola çıkarak başlatılan proje ile çiftçiler ve tüm traktör kullanıcılarına öncelikle güvenli sürüş bilinci aşılanması hedefleniyor.

    Projenin ilk adımı olarak düzenlenen ve 9 hafta süren dijital yarışmaya toplamda 11 bin 500’den fazla kişi katıldı. Dijital ankette soruları yanıtlayan katılımcıların %90’ın traktörü sahibi, %93’ü ise ehliyetli traktör kullanıcısı. Dijital ankette en fazla yanlış yapılan soruların detayına bakıldığında ise trafik kuralları, zor arazi koşullarında ve ekipman kullanımında bilgi eksikliği olduğu tespit edildi. Anket sonuçlarına göre %55 oranındaki katılımcı Güvenli Sürüş Eğitimi almak istediklerini de ifade etti.

    Projenin bundan sonraki aşaması için hazırlanan ve TürkTraktör çalışanlarının çocukları ile birlikte çekilen ‘Güvenli Sürüş Eğitimi” filmi de www.bilincliciftci.com internet adresinden izlenebilecek. Proje kapsamında aynı zamanda hem sahada hem de dijital ortamda güvenli sürüş eğitimleri verilecek.

    BİLGİ İÇİN: NEW HOLLAND STANDINDA SERGİLENEN ÜRÜNLER

    TRAKTÖRLER VE EKİPMANLAR

    New Holland T480B

    Yıllardır müşterilerinin ihtiyaçlarına göre en doğru ürünleri ve en yeni teknolojileri sunan New Holland markası büyüyen bahçe tarımını göz önünde bulundurarak yeni T480B serisi ile ürün gamını güçlendiriyor. 3 silindirli, 48HP gücünde motoru, standart ileri geri mekik koluna sahip 8 ileri 8 geri transmisyonu, bahçe tarımı için ideal ölçüleri, modern çizgilere sahip kaporta dizaynı ile yeni T480B sınıfında yeni standartları belirlemeye hazır…

    • Bugüne kadar gücün ve ekonominin simgesi haline gelen TürkTraktör üretimi 3 silindirli turbo aspirasyon sistemine sahip motor, yüksek tork değerlerine düşük motor devirlerinde ulaşarak kullanıcılarına ekonomik bir kullanım sunuyor.
    • Tek çeker ve çift çeker modellerde standart olarak sunulan ileri-geri mekik kolu sayesinde sıra soru dönüşler hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilirken, yeni T480B sahip olduğu 8 ileri 8 geri transmisyon sayesinde kullanıcısına geniş bir hız ve vites aralığı sunuyor.
    • Tüm modellerde standart olarak sunulan 4 adet hidrolik güç çıkışı, standart Lift-0-Matic™ ve 2.200 kg hidrolik kaldırma kapasitesi sayesinde kullanıcı tüm ekipmanlarla etkin bir şekilde çalışılabiliyor.
    • Konforlu sürücü koltuğu, ergonomik olarak yerleştirilmiş kumanda kolları sayesinde yeni T480B kullanıcısına uzun saatler konforlu bir çalışma ortamı sağlıyor.
    • Motor ve transmisyon gibi teknik özellikleri yanı sıra alçak kaporta tasarımı sayesinde T480B modeli bahçe tarımı ile uğraşan çiftçilerimizin taleplerine cevap verebiliyor.
    • Yeni T480B, Türk Traktör üretimi yerli motoru, tüm modellerde standart 8 ileri 8 geri tranmisyonu, güçlü hidrolik sistemi, modern tasarımı ile bahçe tarımı ile uğraşan üreticilerin beklentilerini karşılamaya hazır.
      New Holland TD4B Serisi

      Türk çiftçisi ile ilk buluştuğu tarihten bu yana bahçelerin vazgeçilmezi olmayı başaran New Holland TD4B bahçe serisi traktörler İzmirfuarında yenilenmiş özellikleri ve platform yapısı ile müşterilerin beğenisine sunuluyor.

      Mekanik akü şalteri, 40km/h ilerileme hızı yeni yüksek debili hidrolik pompası, farklı jant boyutlarına özgü arka çamurluk tasarımı gibi yeni özellikleri ile yenilenen New Holland TD4B serisi İzmirTarım fuarında görücüye çıkıyor.

      • 65, 72, 80 ve 88 hp güçlerinde 3 ve 4 silindirli turbo-intercooler sistemine sahip TürkTraktör üretimi motoru, akü şalteri ve 79 litre yakıt deposu TD4B serisinde yer alan standart donanımlardan sadece birkaçı.
      • 12 ileri 12 geri vites seçeneği sayesinde kullanıcı pek çok tarımsal faaliyetin üstesinden kolaylıkla gelebiliyor.
      • Daha düşük ilerleme hızlarına ihtiyacı olan çiftçilerimiz için 20 ileri – 12 geri sürüngen vites seçeneği isteğe bağlı olarak tüm TD4B modellerinde sunuluyor.
      • İsteğe bağlı olarak sunulan powershuttle mekik kolu sayesinde kullanıcı debriyaja basmadan ileri-geri yaparak zaman ve yakıt tasarrufu sağlıyor.
      • Standart olarak sunulan elektro-hidrolik çift çeker ve diferansiyel kilidi kumandaları sayesinde kullanıcı tek bir tuşa basarak çift çeker sistemini ve arka diferansiyel kilidini devreye alabiliyor.
      • 3.000 kg kaldırma kapasitesine, standart Lift-0-Matic™ ve 4 adet hidrolik güç çıkışına sahip olan güçlü ve dayanıklı hidrolik sistemi, yenilenmiş 47 litre/dakika daha yüksek debili hidrolik pompası ile gücüne güç katıyor.
      • Bir çok ekipmanla verimli kullanımının yanında düşük motor devirlerinde devreye giren 540-540E çift hızlı kuyruk mili sayesinde etkin bir kullanım sağlanıyor.
      • Tekerlek hızına senkronize kuyruk mili tüm TD4B modellerinde standart olarak sunuluyor.
      • Direksiyon altına konumandırılmış servo kuyruk mili sayesinde kullanıcı yumuşak bir kuyruk mili kavraması yaparken güvenli bir kullanıma da kavuşmuş oluyor.
      • 24’’ ve 28’’ arka lastik ölçülerine sahip 2 farklı lastik ebadı ile sunulan New Holland TD4B serisi her iki lastik ebadına özgün arka çamurluk tasarımı ile özellikle ağaç altı çalışmalarda kullanıcısına daha verimli bir kullanım sağlıyor.
      • New Holland TD4B serisi traktörler yenilenen arka rops dizaynı sayesinde her türlü tarımsal ekipman ile etkin bir şekilde çalışmayı sağlarken sahip olduğu geniş platformu, ergonomik olarak yerleştirilmiş kumanda kolları ile kullanıcısına uzun saatler boyunca konforlu bir çalışma ortamı sağlıyor.
      • Yenilenen özellikleri ile New Holland TD4B serisi beklentilerinizi karşılamaya hazır.

        New Holland FL 3.15 Master Ön Yükleyici

        Kompakt segmentin en yeni ve en güçlü temsilcisi New Holland TT4 serisi; sunduğu birçok opsiyonun yanı sıra TT4.65 ve TT4.75 modelleriyle beraber sunduğu yeni FL 3.15 Master ön yükleyici seçeneğiyle yükleme işlemlerinin de üstesinden kolaylıkla gelmenizi sağlıyor.

        Yeni FL 3.15 Master ön yükleyici kompakt yapısı ve yüksek kaldırma kapasiyesiyle dikkatleri çekiyor.

        • 65 HP ve 75 HP motor gücüne sahip modelleri sayesinde ihtiyaca uygun traktör seçimi,
        • Direksiyon altına yerleştirilmiş standart Powershuttle ileri geri mekik kolu sayesinde çalışma ergonomisi,
        • Gölgelikli ve klimalı kabin seçenekleri ile her koşula uygun model,
        • Kolay kullanım imkanı sağlayan Joystick kumanda kolu,
        • 1.720 kg ön yükleyici kaldırma kapasitesi,
        • 3 metre kaldırma yüksekliği,
        • Standart mekanik dengeliyici ile donatılmış FL 3.15 Master ön yükleyici çiftçilerimizin yükleme işlemlerini kolaylaştırıyor.

        Tarımsal Ekipmanlar

        BR100 Serisi Sabit Odalı Silindirik Balya Makineleri

        New Holland BR100 serisi sabit odalı silindirik balya makineleri küçük ve orta ölçekli müşteriler için mükemmel bir seçim olmayı hedefliyor. BR120 Utility ve BR150 Utility yabalı tip haşbaysız, BR155 RF rotorlu haşbaysız, BR155 RC rotorlu haşbaylı besleme sistemine sahip modeller.

        Her modelde manuel yoğunluk ayarı, otomatik zincir yağlama sistemi, zincir tahrikli bar tipi ve merdaneli balya odası tasarımı, monitör, file sarma mekanizması, balya tutucu standart olarak sunuluyor.

        • Manuel yoğunluk ayarı; makine üzerinde bulunan ayar kolu sayesinde kolaylıkla ayarlanabiliyor ve çalışmalar sırasında istenilen yoğunluk tüm balyalarda eşit tutulabiliyor.
        • Otomatik zincir yağlama sistemi; bu sistem sayesinde makinenin hayati parçaları tüm çalışma süresi boyunca yağlanmış oluyor ve yağlama işlemleri için harcanacak süre boyunca daha çok balya yapma imkanı sunuluyor.
        • Balya Odası Tasarımı; Performansı yıllar içinde kanıtlanmış tasarım sayesinde mükemmel şekilli istenilen yoğunlukta balyalar yapabiliyor.
        • BR120 Utility modeli 120 cm çapında 120 cm genişliğinde, BR150 Utility modeli 150 cm çapında 120 cm genişliğinde BR155 RC ve BR155 RF modelleri 155 cm çapında 120 cm genişliğinde balyalar yapılıyor.
        • BR120 ve BR150 Utility modelleri 192 cm, BR155 RF ve BR155 RC modelleri 217 cm genişlikteki pick-up sayesinde her türlü tarla zemininde ürün bırakmadan toplayabiliyor.
        • BR100 serisi silindirik balya makineleri, min. 40HP- max. 100HP arasında traktör gücüne ihtiyaç duyan modeller ile Türk çiftçisinin hizmetine sunuluyor.Yem Karma Makineleri

          2018 yılından itibaren TürkTrakör markasıyla Türk çiftçisine sunulmaya başlanan Yem karma makineleri dikey ve yatay olmak üzere iki farklı ürün grubunda ve toplamda 7 model olarak sunuluyor.

          • Dikey model seçenekleri 1,5 m3 (PTO tahrikli ve hem PTO hem elektrik motoru tahrikli), 3 m3, 5 m3, 8 m3, yatay model seçenekleri 4 m3 ve 6 m3 olarak kullanıma sunuluyor.
          • İthal şanzıman, ekstra hacim, hidrolik pompa ve depo, hidrolik kumanda, kepçe, mıknatıs, ağırlık kiti, konveyor seçenekleriyle müşterilerin her talebinin karşılanması amaçlanıyor.
          • Yüksek kaliteye sahip boyama işlemi ile her makina parçası önce kumlanıp, daha sonra boya öncesi kimyasal temizlik, astar boya ve üzerine son kat boyayla boyanıyor. Kurşun içermeyen doğa ve hayvan dostu akrilik yaş boya kullanılıyor.
          • Yem karma makinelerinin en önemli özelliklerinden biri ise kullanılan sacın kalitesi. Aşınmaya karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olması müşteriler açısından talep edilen bir özelliktir.
          • TürkTraktör yem karma makinelerinde ST52 malzeme, yerli ve ithal şanzıman opsiyonu, 8 m3 dikey makinelerde ithal şanzıman ve ön boşaltma konveyörü standart olarak sunuluyor. Sunulan Comer ve Brevini marka ithal ve yerli şanzımanlar için 3 yıl garanti standart olarak veriliyor.
          • 3 m3, 5 m3 ve 8 m3dikey yem karma makinalarında Fransa’da üretilen krom vanadyum çeliğinden yapılmış ithal bıçaklar kullanılıyor.

            İş Makinası Ürünleri

            B Serisi Kazıcı-Yükleyiciler: Daha Fazla Güç, Daha Az Yakıt Tüketimi

            B110B ve B115B olarak iki ayrı model ile Türkiye pazarında yer alan New Holland kazıcı yükleyiciler performans söz konusu olduğunda 110 hp motor gücü ve 520 Nm motor torku ile daha en başından bir adım önde. Turbo-intercooler emiş sistemi ve common rail yakıt enjeksiyon sistemine sahip son teknoloji motoru sayesinde yüksek performans sanıldığının aksine düşük yakıt tüketimi ile sağlanıyor.

            Tüm modellerde standart olarak sunulan pistonlu tip hidrolik pompa sayesinde sadece ihtiyaç kadar yağ sisteme gönderiliyor. Makinenin yol üzerinde yürüyüşü gibi hidrolik yağa ihtiyaç olmayan durumlarda hidrolik pompa kendini minimum çalışma moduna alıyor ve sisteme gönderilen yağ miktarı dakikada 7 litreye kadar düşüyor. Maksimum yağa ihtiyaç duyulan tam gazda çalışma sırasında ise pompa sisteme dakikada 165 litre yağ pompalıyor. Pistonlu pompanın sadece ihtiyaç doğrultusunda çalışması ile yakıt tüketim değerleri de dişli pompaya kıyasla %10 gibi bir oranda azalıyor.

            Joystikli modellerde (command control) arka kazıcı kontrol kollarının 4 yönlü ayarlanabilmesi ile operatör gün boyu süren kazı çalışmalarında dahi rahat bir kullanım sağlıyor. Ayrıca kabin içerisindeki buton ile arm ve bom kontrolleri sağ-sol joystikler arasında yer değiştirebiliyor. Bu sayede operatör alıştığı kullanım tarzına tek bi makine üzerinde sahip oluyor.

            200 Serisi Nokta Dönüşlü Mini Yükleyiciler: Boyundan Büyük İşler İçin Hazır

            New Holland Nokta Dönüşlü Mini Yükleyicilerdeki 55 yıllık tecrübesi ile İzmir Tarım Fuarındaki yerini aldı. Küçük, orta ve büyük segmentteki L215, L218, L225 ve L230 modelleri ile tarımdan inşaata, hayvancılıktan liman işletmeciliğine kadar bir çok faaliyet alanında kendine yer buluyor.

            200 Serisi Nokta Dönüşlü Mini Yükleyiciler 4 silindirli turboşarjlı motorları ile 60, 82 ve 90 hp’lik 3 ayrı motor seçeneğine sahip. Motorun makine ile aynı eksende yerleşimi sayesinde hidrolik pompa grubu motora doğrudan bağlanabiliyor. Bu sayede kayış kullanılmadığı için hem güç kaybı yaşanmıyor hem de kayış kopması gibi problemler ile karşılaşılmıyor.

            Farklı ve geniş ataşman seçeneği ile her sektörde kendine yer bulan 200 Serisi Nokta dönüşlü Mini Yükleyiciler standart olarak sahip olduğu sızıntı hattı sayesinde ataşmanlar üzerinde bulunan hidrolik motorları da yüksek sıcaklıktan koruyarak ataşmanlar için uzun bir çalışma ömrü sağlıyor. Basınç altında bağlantı sistemi (CUP) sayesinde ise ataşman hidrolik hortumları makine üzerine hızlı bir şekilde takılıp sökülebiliyor.

            L215, L218 ve L225 modellerinden sonra Türkiye pazarına sunulan L230 bulunduğu sınıfta üstün özelliklere sahip bir makine. Standart olarak sunulan kapalı kabin, ısıtma ve klima ile operatöre güvenli ve konforlu bir çalışma ortamı sunuluyor. Bununla birlikte sarsıntısız yürüyüş sistemi ile yürüyüş esnasında malzeme kaybı azalırken operatör konforu artıyor. Otomatik seviyeleme sistemine de standart olarak sahip olan L230 özellikle palet taşımalarında adeta bir forklift kadar iyi bir performans ortaya çıkarıyor.

            LM Serisi Tarımsal Teleskopik Yükleyiciler: Onunla Birlikte Her İş Yükselecek!

            New Holland’ın tarım sektöründeki başarısına yakışır ölçüde geliştirilen LM Serisi Tarımsal Teleskopik Yükleyiciler tarım sektöründeki yükselişini sürdürüyor. 6, 7 ve 9 metrelik kaldırma yüksekliğine sahip modelleri ile balya taşımacılığı, ormancılık işleri, çırçır/pamuk işletmeleri ve daha birçok faaliyet alanında kendine her geçen gün daha fazla yer buluyor.

            110 hp nominal güce sahip LM Serisi Tarımsal Teleskopik Yükleyiciler gerektiğinde kısa süreliğine 121 hp’lik maksimum güç sunabiliyor. Turbo-intercooler hava emiş sistemi ve common rail yakıt enjeksiyon sistemi sayesinde bu yüksek performans mükemmel bir yakıt tasarrufu ile sağlanabiliyor. Powershift şanzımanı ile saatte 38 km hıza ulaşabilen LM serisinde vites düşürme ve artırma işlevleri hidrolik kumanda kolu üzerinden gerçekleştiriliyor.

            Standart olarak sunulan ters fan sistemi ile her türlü tozlu ve kirli çalışma ortamında radyatörler her zaman temiz kalıyor. Ters fan sistemi devreye alındığında belirli süre aralığında devreye girip radyatörlerde biriken pisliği uzaklaştırarak radyatörlerin tıkanmasına ve bu nedenle makinenin hararete düşmesine asla izin vermiyor.

            Kabin içerisinden kontrol edilen hidrolik ataşman değiştirme sistemi ile farklı ataşmanlar arasında hızlı bir geçiş sağlanabiliyor. Standart olarak sunulan 4 adet yardımcı hidrolik çıkış çok fonksiyonlu karmaşık ataşmanların dahi kullanımına imkân veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.