DOLAR 32,5836
EURO 34,8186
ALTIN 2492,774
BIST 9510,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nielsen: Tüketiciler ev keyfine yöneldi

    Nielsen: Tüketiciler ev keyfine yöneldi
    09.12.2019
    A+
    A-

    Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Nielsen’in araştırmasına göre, hızlı tüketim ürünleri pazarında tüketici eğilim ve davranışları değişiklik gösterdi, ülkemizde tüketiciler ev keyfi ürünlerine yöneldi.

    Nielsen Araştırma Şirketi, ülkemizde “evde keyif” olgusunun öne çıktığını açıkladı. Nielsen Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan “Ev keyfine yönelik ürünlerin toplam performansına baktığımızda, hem hacim hem de ciro olarak gıda ortalamasının çok üzerinde bir büyüme görmekteyiz. Bu kategoriler arasında kahveler, hazır toz tatlılar, dondurmalar, dondurulmuş gıda, noodle, cips ve benzeri kategorileri saymak mümkün.” diye konuştu. Araştırmaya göre ev dışı aktiviteler düşerken, “evde keyif” artıyor. 10 alışverişçiden 8’i evde daha çok vakit geçiriyor.

    Nielsen, bu durumun bizleri yeni trendlerle tanıştırdığını da paylaştı. Bu trendler arasında Lagom trendi, ‘her şey ne eksik ne fazla, tam kararında’ anlamını taşırken, Hygge ise evde keyif anlamına geliyor. Lagom trendinin “Sadece ihtiyacım olan ürünleri alıyorum.” başlığında somutlandığını belirten Nielsen, Hygge trendinin ise özellikle ev keyfine yönelik ürün satışlarında yansıma bulduğunu ifade etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.