DOLAR 32,5329
EURO 34,8889
ALTIN 2431,9
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nike x AMBUSH koleksiyonuyla Yoon Ahn yepyeni bir yaşam tarzı sunuyor

    06.12.2018
    A+
    A-

    Nike; deneysel mücevher tasarımlarıyla yola çıkan, hazır giyim koleksiyonlarında kökleri Tokyo’ya uzanan, tasarımlarında tamamen özgür bir estetik yaratan AMBUSH® markası kurucularından Yoon Ahn ile bir araya gelerek özel bir koleksiyon yarattı. Nike x AMBUSH koleksiyonu, günden geceye uzanan bir seçkiye odaklanıyor.

    Tanınmış bir mücevher tasarımcısı ve AMBUSH® markasının iki ortağından biri olan Yoon Ahn, hayatını neredeyse yolda geçiriyor. Tokyo’da yaşayan ve Paris’te çalışan Yoon’un çoğu insanı şaşkınlığa düşürecek kadar yoğun temposu tarzını belirliyor. “Bu kadar hareketli bir yaşam tarzınız olursa en son düşünmek isteyeceğiniz şey giysilerinizin rahatlığı ya da işlevselliğidir.” Diyen Yoon, Nike x AMBUSH koleksiyonunda da bu mottoya odaklanıyor.

    “Çoğumuzun yaşadığı yeni hayat tarzı o kadar da çok parçalı değil,” diyor Yoon. “Eskiden, sabah giydiklerinizi akşam da giyebilmeniz pek mümkün değildi. Bugünse zaman ve mekan içindeki hareketimiz daha yumuşak ve kesintisiz.” Yoon’un Nike x AMBUSH® koleksiyonuna yönelik vizyonunun bir diğer belirleyicisi de bu görüş.

    Koleksiyon bir yanında yünlü kumaş, diğer yanında metalik folyo görünümlü ripstop kumaş kullanılan iki mont, çift taraflı bir spor ceket ve imitasyon kürk kullanılan bir lüks ceketten oluşuyor. Bu parçaları DRI-Fit kumaştan üretilen esnek bir bodysuit, bir kısa üst ve yünlü kumaştan bir pantolon tamamlıyor.

    Koleksiyonda ayakkabı olarak, Yoon kendisi için duygusal bir anlamı olan Air Max 180 ile çalıştı. “Air Max 180, kendi paramla satın aldığım ilk snekar’ımdı. Bu ayakkabıyı bir dergide görüp bayılmıştım.” diyor Yoon ve bu ayakkabıları satın alabilmek için mahalle kütüphanesinde çalışıp para kazandığını anlatıyor.

    Yoon, ayakkabı tasarımında bu ikonik koşu ayakkabısına bir diğer Nike klasiğinden, Air Zoom Flight’tan tasarım öğeleri katarak yeni bir boyut kazandırdı. “Nike arşivini ziyaret ettiğimde Glove modelini gördüm. Uzaktan o kadar rahat görünüyordu ki! O hissi yakalamak ve ayağı tamamen saran bir yapı üretmek istedim.” diye açıklıyor Yoon.

    Nike x AMBUSH® giysi koleksiyonu 6 Aralık’ta satışa sunuluyor. Nike x AMBUSH® Air Max 180 ise 2019 baharında satışta olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.