DOLAR 32,5172
EURO 34,9503
ALTIN 2432,798
BIST 9720,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Normalleşme süreçleri başlarken ev tadilatı hizmetlerine yoğun ilgi!

    Normalleşme süreçleri başlarken ev tadilatı hizmetlerine yoğun ilgi!
    12.05.2020
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte ev tadilatı taleplerini inceledi. Armut’un verilerine göre, ev tadilatı hizmetlerinde 2020 Mayıs’ın ilk haftasında gelen taleplerin 2019 Mayıs ayının ilk haftasına oranla %59 daha fazla olduğu görülüyor. 2020 yılının Nisan ve Mayıs ayları karşılaştırıldığında ise Mayıs ayının ilk haftasında gelen taleplerin Nisan’ın ilk haftasındaki taleplerden %58 fazla olduğu gözlemlendi. Veriler, sürecin bu yönde devam etmesi durumunda tüm zamanların ev tadilat talep rekorunun kırılacağını gösteriyor.

    Boya ve badana hizmetleri başı çekiyor

    Armut.com üzerinden gelen talepler incelediğinde en çok ilgi gösterilen ev tadilatının boya badana olduğu görülüyor. Boya badana tüm taleplerin %10’unu oluşturarak en çok talep edilen servis olurken, verilere göre Nisan ayının ilk beş gününe kıyasla talep sayısında Mayıs ayının ilk haftasında %124 artış olduğu görülüyor.

    En çok talep alan hizmetlerin diğerleri ise sırasıyla Cam Balkon, Koltuk Döşeme, Sineklik, Parke Laminant Döşeme, Mutfak Dolabı Yapımı, Fayans Seramik Döşeme, Anahtar Teslim İnşaat, PVC Pencere Kapı ve Ev Tadilatı oluyor.

    Cam balkondan vazgeçmiyoruz

    Bu dönemde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oldu. Son iki aydır talepleri artan cam balkon hizmeti için Mayıs ayının ilk 5 gününde, geçen aya göre %161 artış görülüyor. Cam balkon hizmetine olan taleplerin, geçen senenin aynı dönemine kıyasla %181 arttığı gözlemleniyor.

    Ev tadilatlarına gelen taleplerin en çok geldiği iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir oluyor. İstanbul taleplerinde geçen ayın ilk 5 gününe göre bu ayın ilk 5 gününde % 169 artış söz konusu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.