DOLAR 32,5543
EURO 35,0184
ALTIN 2428,156
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Norveçli Şef basın mensuplarıyla birlikte tezgahın başına geçti

    Norveçli Şef basın mensuplarıyla birlikte tezgahın başına geçti
    17.01.2019
    A+
    A-

    Dünyaca ünlü Norveçli Şef Gunnar Hvarnes, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin davetlisi olarak geldiği İstanbul’da basın mensuplarıyla birlikte çok keyifli bir etkinliğe imza attı. Gunnar Hvarnes ile birlikte tezgahın başına geçen basın mensupları, güveçten pateye uzanan lezzetleri ustalıkla hazırladı.

    Bocuse d’OR ödüllü Norveçli Şef Gunnar Hvarnes, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi’nin davetlisi olarak İstanbul’a geldi. İlk gün, beş yıldızlı otellerin Türk şeflerine çok özel bir yemek şovu düzenleyen dünyaca ünlü şef, ikinci gün ise basın mensuplarına özel bir atölye etkinliğine imza attı.

    15 Ocak Salı günü d.ream Academy’de gerçekleşen atölye etkinliğinde basın mensupları, “Kızarmış ekmek üzerine füme somon pate”, “Japonez sosu ve kişniş ile marine edilmiş somon” ve “Patlıcanlı, naneli, Çin lahanalı somon güveç” hazırladı. Şef Gunnar Hvarnes’ten tam not alan basın mensupları, birbirilerinin hazırladıkları yemeklerin tadına bakmayı da ihmal etmedi.

    Gunnar Hvarnes: Türk damak tadına uygun lezzetler hazırladık

    Norveç somonunun dünyanın farklı mutfaklarından pek çok lezzet ile eşsiz bir uyum sağladığını söyleyen Şef Hvarnes, “Bugün hazırladığımız yemeklerde Türkiye’den malzemeler kullandım. Bu da yemekleri benim de çok sevdiğim Türk mutfağına ve Türk damak tadına daha çok yaklaştırdı” dedi.

    Anette Grottland Zimowski: Her gün 14 milyon öğünde Norveç somonu tüketiliyor

    Etkinlik boyunca basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Direktörü Anette Grottland Zimowski ise Norveç’in bin yıla uzanan balıkçılık mirası hakkında bilgi verirken “Binlerce kilometrelik sahil şeridimizdeki soğuk ve berrak sular, bize balıkçılık yapmak için mükemmel doğal koşulları sunuyor. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmek için büyük çaba gösteriyoruz. Norveç’te somon endüstrisi özellikle son 20 yılda, ileri teknoloji kullanımıyla birlikte sürdürülebilir ve çok kaliteli bir sektör haline geldi. Bunun neticesinde dünya genelinde her gün 14 milyon öğünde Norveç somonu tüketiliyor. Bu rakam, Norveç’in küresel anlamdaki büyük başarısını kanıtlarken bizleri de gururlandırıyor” diye konuştu.

    • Türk tüketiciden 6’sının tercihi Norveç somonu!
    • Dünyada her 10 deniz ürünleri tüketicisinden 7’si, satın alırken kökenin önemli olduğunu düşünüyor.
    • Deniz Ürünleri Tüketici Endeksi’ne (Seafood Consumer Index) göre, Türkiye’de gıda güvenliği giderek önem kazanıyor. 2017’de 100 kişiden 14’ü gıda güvenliğini öncelikli kriterleri arasında değerlendirirken 2018’de bu oran yüzde 22’ye çıktı.
    • Türk tüketiciler somonu ilk olarak sağlık ve lezzet nedeniyle tercih ederken gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği de önemli kriterler arasında nitelendiriyor.
    • Türk tüketicilerin yüzde 61’i somon tercihlerini Norveç somonundan yana kullanıyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.