DOLAR 32,4773
EURO 34,9587
ALTIN 2439,323
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Novartis, Türkiye’de ürettiği sıtma ilacı ile yılda 60 milyon sıtma hastasını tedavi ediyor

    Novartis, Türkiye’de ürettiği sıtma ilacı ile yılda 60 milyon sıtma hastasını tedavi ediyor
    24.04.2018
    A+
    A-
    Kurtköy Fabrika’da üretilen sıtma ilacı ile bugüne kadar yaklaşık 175 milyon kişi tedavi edildi.
    Novartis, 25 Nisan Dünya Sıtma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, dünyada her iki dakikada bir çocuğun ölümüne neden olan sıtma hastalığı en fazla sahraaltı Afrika ülkelerinde yaygındır ve bü ülkeler sıtma kaynaklı ölüm oranının %90’ınından sorumludur.2017 yılı Dünya Sıtma Raporu’na göre 2015 yıllında 211 milyon sıtma vakası ile karşılaşılırken2016 yılında bu sayı 216 milyona ulaşmış ve sıtma nedeniyle 445.000 kişi hayatını kaybetmiştir.
    Sıtma ile mücadelede Novartis, Novartis Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) 2030 yılında sıtma sebebiyle gerçekleşen çocuk ölümlerini %90 oranında azaltma hedefini gerçekleştirmesine destek vermektedir. Novartis bünyesinde en önemli sıtma ilacı üretim merkezi olan Kurtköy Fabrika’da üretilen ilaçla dünya genelinde yılda 60 milyon insan tedavi olmaktadır.
    Novartis’in global ölçekteki en büyük ilaca erişim programı olan Sıtma Girişimi çerçevesinde üretilen sıtma ilacının ana üretim merkezi Novartis Kurtköy Fabrikası, global çaptaki 10 mükemmeliyet merkezlerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Başta sıtmanın yaygın görüldüğü 50’nin üzerinde Afrika ülkesi olmak üzere tüm dünyaya ihraç edilen ilaç sayesinde Novartis Kurtköy Fabrikası, yıllık 60 milyon tedavi kapasitesi ile dünyada sıtma kaynaklı ölüm oranının azaltılmasına katkıda bulunuyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.