DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Novawood Ahşap Kirişler ile büyük mekanlarda özgün etkiler

    Novawood Ahşap Kirişler ile büyük mekanlarda özgün etkiler
    25.10.2017
    A+
    A-

    Novawood; ahşabın büyülü sıcaklığını ve gücünü “Lamine Ahşap “kirişlere taşıyarak büyük mekanlara dekoratif çözümler sunuyor. Ekolojik ve ekonomik bir malzeme olmakla birlikte; dayanıklılığı, doğallığı, estetik ve şık görünümü ile ahşap kirişler yapı malzemesi olmanın ötesine geçiyor.

    Fırın kurusu ladin kerestelerin Melamin Üre Formaldehit (MUF) tutkal ile üst üste lamine edilerek ahşap yapı elemanı haline getirilmesiyle üretilen Novawood lamine ahşap kirişler, en az üç kerestenin tutkallanması ve preslenmesi ile oluşuyor. Ahşabı soluk alıp veren yaşam alanlarına dönüştüren Novawood’un Avrupa’dan ithal getirdiği lamine ahşaplar, özellikle spor ve konser salonları, fabrikalar, konutlar ve ticari yapılarla köprü, kule gibi özel projelere estetik ve ergonomik çözümler sunuyor.

    Ahşabın sunduğu doğal avantajlara tasarımsal dokunuşlar ekleniyor

    Avrupa ve Amerika’da 100 yılı aşkın süredir yaygın olarak kullanılan lamine ahşap teknolojisinin kullanımı son dönemlerde ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor. Değişik ölçülerdeki bağımsız ahşap tabakaların, kontrollü endüstri koşullarında ve özel bağlayıcılarla tutkallanıp birleştirilmesinden oluşan lamine ahşap ile kolon, kiriş, kemer, makas ve bunun gibi birçok değişik formlarda eleman üretilebiliyor.

    Modern kurutma, sınıflandırma, tutkallama ve presleme yöntemleri sayesinde diğer yapı malzemelerine göre üstünlük sağlayan ahşap kirişler geleneksel yapı malzemelerine oranla ucuz maliyet avantajları da sunuyor. Aynı yük taşıma kapasitesindeki çelikten daha hafif olan ahşap kirişler büyük yapılarda yüksek taşıma gücü sağlıyor. Novawood lamine ahşap kirişler; beton, çelik ve diğer yapı elemanlarıyla kolayca birleşen yüksek kaliteli dekoratif yapı elemanı olması ile özgün mekân tasarımına imkân tanıyor.

     

    Yangın esnasında yapıyı saatlerce ayakta tutuyor

    Genel olarak ahşap yapıların yangın esnasında diğer yapılara göre daha dayanıklı ve taşıma kapasitesinin daha fazla olduğu biliniyor. Ahşabın yüzeyinde oluşan karbon, ateşe karşı bir tabaka oluşturup yanmayı yavaşlatırken, lamine ahşap kirişler yangın esnasında 30 dakikada sadece 2 cm yanıyor. Bu durum, ahşap kirişlerin taşıma elemanı görevini sürdürmesini ve yapıyı yangına karşı saatlerce ayakta tutmasını sağlıyor. Ayrıca yeni geliştirilen bor kökenli boyalar ile ahşabın yanması kesin olarak önlenebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.