DOLAR 32,5548
EURO 34,825
ALTIN 2431,586
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nur Fettahoğlu: Elisa’nın da benim gibi tutkuyla bağlanıp peşinden gidebileceği bir mesleği olmalı

    Nur Fettahoğlu: Elisa’nın da benim gibi tutkuyla bağlanıp peşinden gidebileceği bir mesleği olmalı
    10.05.2018
    A+
    A-

    Anne olan ünlü oyuncular ve cemiyetin önde gelen isimleri, annelik duygusunu ve anne olduktan sonra hayatlarında neler değiştiğini MAG’a anlattı. Nur Fettahoğlu, “Elisa’nın da benim gibi tutkuyla bağlanıp peşinden gidebileceği bir mesleği olmalı” dedi.

    Çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda nasıl bir duygu yaşadınız?

     

    Sarmalayan bir sıcaklık hissi, sonrasında gelen şaşkınlık ve sonsuz huzur. Hemen akabinde korkular: Ona yetebilecek miyim? Emzirebilecek miyim? Sütüm gelecek mi?

     

    Annelikle birlikte hayatınızda neler değişti?

     

    Önceliklerim değişti, ona göre hareket etmeye başladım, onun kişiliğine ve gelişimine müdahale etmeden kendimi onun hayatına, onu benim hayatıma nasıl adapte edeceğime çalıştım. Bu da sürekli gelişen ve değişen bir çaba.

     

    Gelecek hedeflerinde, meslek tercihlerinde çocuklarınız için çizdiğiniz bir yol var mı? Yoksa seçimlerini kendilerine mi bırakıyorsunuz?

     

    Onlar, bir birey olarak dünyaya geliyorlar, ayrı karakter ve duyguları var. Bize düşen, onların kendi serüvenlerinde onlara yol gösterici olmak. Elbette müdahil olacağım, fikir belirteceğim, yol göstereceğim yerler var ancak onun tercihleri hep ön planda olacak.

     

    Bugüne kadar Anneler Günü’nde aldığınız en güzel hediye neydi?

     

    Artık benim de anne olacağımı annemle paylaştığımda ondan aldığım kocaman destek.

     

    Çocuğunuzun isimlerinin anlamları nedir?

     

    Elisa Güzin… Elisa; Cennet’in kapısında bekleyen melek, Güzin ise; seçkin, seçilmiş kişi demek, Elisa’yı babası, Güzin’i ise ben istedim.

     

    Çocuğunuzla birlikte yapmaktan en çok keyif aldığınız şeyler neler?

    Şu anda onunla birlikte keşfetmekten keyif alıyorum. O dünyayı deneyimliyor, öğreniyor ben de onunla yeniden öğreniyorum, bu en büyük mutluluğum. Gündelik ritüelleri arasında benimle gevezelik yaparak mısır patlatmak, babasıyla da kaplarını ve kabak çekirdeğini dolaptan alıp çekirdek çitleyerek sohbet etmek var… Ve bunu hiç sıkılmadan yapma potansiyeline sahip!

     

    Annenizin sizi yetiştirirken yaptığı davranışlarla, sizin çocuklarınızı yetiştirirken sergilediğiniz tutumlar benzer mi?

     

    Annemden daha çok annem olabiliyorum bazen. Mutlaka benzerlikler var, ancak en büyük fark şu ki; annem, babam hep uzakta olduğu için 5 çocuğu tek başına büyüttü, bu ister istemez evhamlı ve koruyucu bir anne olmasına yol açtı. Ben, elimden geldiğince aşırı korumacı olmamaya çalışacağım, ancak umarım ki onun kadar iyi bir anne, onun kadar iyi bir anneanne olabilirim.

     

    Kızınızın sizinle meslektaş olmasını ister misiniz?

    Tabii ki, neden olmasın! Oyunculuk, küçük yaştan beri tutkuyla istediğim bir meslekti. Bunun için çabaladım, çalıştım. Elisa’nın da, bu kadar tutkuyla bağlanıp peşinden gideceği bir mesleği olmasını isterim.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.